torsdag 23 juli 2020

What I eat in a day #29 - Kan själv!

Nog för att jag visste att det var ett tag sedan jag dokumenterade min kosthållning för dagen, men oktober? Det är ett ganska långt tag, det.

Jag har inte varit mycket i köket sedan jag bröt benet, helt enkelt för att det är jobbigt att stå på mest ett ben, och för att det är besvärligt att kryckhoppa mellan kökets olika stationer - samt att det är väldigt svårt att bära grejer när händerna är fulla av kryckhandtag. Men ju mer rörlig jag blir, desto mer kan jag hjälpa till, och till och med ordna till vissa saker helt själv. Eftersom jag trivs med att dona i köket, laga mat och baka (även om E nästan helt tagit över all bakning i huset), så är det något av en befrielse att kunna laga till mitt eget te, även om jag kan behöva hjälp med att transportera tekoppen till önskad destination.
Igår var jag med och lagade mycket av maten jag fick i mig. Frukosten gjorde jag helt själv! Yay! Det gäller att glädja sig åt de små framstegen - också.


Frukosten bestod, för en gångs skull, av gröt. När älskade maken hjälpt mig med frukosten har jag inte varierat den så mycket, utan ätit i stort sett samma som honom varje morgon, för att inte krångla till det. Och han äter inte gröt...
Vanlig havregrynsgröt, med mina favorittoppings kanel, banan, pumpafrön och lönnsirap. Halvvägs in i portionen kom älskade maken med en skål nyplockade hallon från trädgården, så det hamnade sådana i gröten också. Till det te som vanligt, den här morgonen English breakfast med mjölk.


Lunchen bestod av grillad korv, rätt och slätt. Min med ketchup och sötstark senap. Korvbrödet har E bakat, och är helt ärligt det godaste korvbrödet jag har ätit i hela mitt 49-åriga liv. Jag hade kunnat äta en korv till, men de tog slut, så jag lät mig väl nöja med en nektarin till efterrätt, som jag inte tog kort på.


Älskade maken målar lite detaljer i huset på sin semester, och har hjälpt mina föräldrar med en sak den här veckan. Jag tyckte det var dags för gofika för att visa min uppskattning, så jag delade min half baked från Ben & Jerry's med honom. Till det kaffe. Så det här blir ett inlägg utan en enda kopp Earl Grey-te, för jag drack inte skojigare än vatten efter det här.


I Icas kyldisk på grönsaksavdelningen finns det grönsaksbiffar. Vi bestämde oss för att prova dem igår, och de var riktigt goda. Min är blomkål/ost/broccoli, men jag smakade även på älskade makens med spenat/ost. I vanliga fall gillar jag inte spenat, men den var så bra kryddad att jag hade kunnat äta den med. Faktiskt tyckte vi alla att "biffarna" var goda och kan tänka oss att äta dem igen. 
Till biffarna åt vi ugnspotatis, lite grönsaker och en örtsås gjord på lite kryddor samt örter från trädgården som jag blandade ner i creme fraishe.


Jag avslutade dagen med en stunds läsning och en liten skål jordnötter. Vatten i vattenflaskan. Hade vi haft det hemma hade jag hellre druckit ett glas vitt vin till, men som sagt, i hade inget hemma. Kanske att jag hellre hade ätit chips också, men jordnötter funkar väl det med.

Nu ska jag läsa vidare i boken som syns på bilden. Har hunnit halvvägs och nu börjar det bli spännande på riktigt.