tisdag 7 juli 2020

Junis bokhög

Äntligen! Har jag bett någon (älskade maken) att bära in bokhögen från biblioteket till vardagsrummet för fotografering. Jag tror att jag totalt har spenderat 10 minuter i biblioteket sedan jag kom hem från sjukhuset och jag längtar efter att spendera mer tid där igen. Det är bara det att det varit lättare att ha benet i högläge inne i soffan.
Men nog om det, det var böcker det skulle handla om. Nämligen de åtta jag läste ut i juni, i ordningen uppifrån och ner.


"Fugitive pieces" av Anne Michaels. En bok som tar sin avstamp i andra världskrigets fasor. Handlar mycket om sorg. Andra delen drog ner betyget för mig, som hamnade på 3/5.

"Min historia" av Michelle Obama är precis det som titeln antyder - Michelle Obamas memoarer. Från uppväxten i Chicago till flytten ut ur Vita Huset. Inte så värst mycket politik, och ibland lite långtråkig. Betyget blev 3/5.

"Wayward son" av Rainbow Rowell är bok två om Simon, Baz, Penelope och Agatha. Den här gången på roadtrip i USA. Bok tre kommer kanske, möjligen, eventuellt senare i år. Hoppas det. Betyget blev 4/5 och "Wayward son" blev också junis favoritbok.

"Miss Jean Brodies bästa år" av Muriel Sparks tyckte jag inte om. Den var ganska kort vilket var anledningen till att jag läste ut den. Tyckte inte om en enda av karaktärerna och tyckte riktigt illa om Miss Brodie herself. Betyget blev 1,5/5.

"Everything everything" av Nicola Yoon kändes som en passande bok i dessa tyder av självisolering. En rar kärlekshistoria som jag gav betyget 4/5.

"Den hemliga historien" av Donna Tartt trodde jag skulle bli sista boken att läsas ut i juni. Jag hade fel. Den här var nämligen betydligt mer lättläst och vardagligt spännande än vad jag trodde den skulle vara. Återigen blev betyget 4/5.

"The Five" av Hallie Rubenhold var min månadsbok i juni. Handlar om kvinnorna som föll offer för en av världens mest berömda mördare, Jack the Ripper. Men här är det Polly, Annie, Elizabeth, Kate och Mary Anne som får berätta sin historia. Betyget blev ännu en gång 4/5, och är även den av favoritstatus.

"Edenbrooke" av Julianne Donaldson är en historisk romance som hade behövt lite mer research. Blev osugen på att läsa mer av författaren på grund av det. Gullig kärlekshistoria däremot, om än med lite väl många hinder och lite väl förutsebar. Och detta virvlande. Betyget fick ändå bli 3/5.

Just nu går det lite trögt med läsningen, men jag är i varje fall på gång med att läsa den siat boken från Bloomsbury's Modern Classics, så ett av årets läsmål är snart avklarade. Tror inte jag kommer upp i åtta böcker i juli dock. Men en vet aldrig, underligare saker har ju hänt.