onsdag 8 juli 2020

Mid-year book freakout 2020

Äntligen! Har vi kommit in i andra halvan av detta skitår, anno 2020. Och jag har läst massor av böcker, fler än vad jag trodde faktiskt. Jag är bara fem böcker bort från att nå mitt läsmål jag satte upp på Goodreads vid årsskiftet, och det känns det som att jag kommer nå inom kort. 
Alltså har jag en massa böcker att "freaka" över, i denna lilla kombo av läsning och listor som jag gör för fjärde året nu.

Bildkälla Goodreads


Bästa bok hittills under 2020?
Jag har läst massor av fyror, men bara två femmor hittills. Ändå är det inte en av de där femmorna som jag tänkt på mest i efterhand, utan en fyra. "The hate u give" av Angie Thomas känns dessutom högaktuell just nu, i samband med Black Lives Matter-protesterna. Den här boken ger en inblick i det, och är rekommenderad läsning från min sida till alla.

Bästa  uppföljare hittills?
Jag har läst tre uppföljare till andra böcker hittills i år, och av de gillade jag "Wayward son" av Rainbow Rowell bäst. Eller kanske "Vengeful" av V.E. Schwab? ... 
Någon av de två.

Ny utgivning du inte hunnit läsa än, men som du verkligen vill läsa?
"Balladen om sångfåglar och ormar" av Suzanne Collins. Prequel till "Hungerspelen". Jag var supersugen på den innan den kom ut och trodde jag skulle köpa den asap, men just nu känner jag att jag kan vänta lite.
Men läsa den ska jag.

Ny utgivning du ser mest fram emot under andra halvan av 2020?
Det har gått rykten om att del tre om Simon Snow skulle komma senare i år, och är det så så ser jag väldigt mycket fram emot den. Nu tror jag inte det, för Rainbow Rowell är aktuell med en annan bok i höst. Annars vet jag att del tre om syskonen Montague av Mackenzi Lee kommer i december. Jag älskade första boken, tyckte sådär om den andra och kommer såklart läsa även bok tre, "The Nobleman's guide to scandal and shipwrecks".

Största besvikelse?
Att en bok jag minns från min ungdom och älskade då, skulle visa sig vara genomusel vid omläsning i vuxen ålder, Ja, jag tittar på dig, "Allt och mer därtill" av Jaqueline Briskin.

Största överraskningen?
Jag tror inte jag har blivit så värst överraskad i år, ärligt talat. Kanske över att jag lyckats hålla en så pass hög lästakt, när så mycket verklighet pockar på min uppmärksamhet.

Ny favoritförfattare?
Vill läsa ungefär allt av Rainbow Rowell nu, så...

Senaste litterära förälskelse?
Tyrannus Basilton Grimm - Pitch, Baz kallad. Från Rainbow Rowells böcker om Simon Snow.

Bildkälla Goodreads


Senaste favoritkaraktär?
Troligen Victor från V.E. Schwabs Villians-serie. För han är en ganska komplex karaktär, som känns lite opålitlig sådär. Annars brukar det bero på vilken bok jag för tillfället läser.

Bildkälla Goodreads


En bok som fick dig att gråta?
"The hate u give" av Angie Thomas.

En bok som gjorde dig glad?
Trevor Noahs memoarer "Frukten av ett brott" skrattade jag en hel del åt. Rolig och viktig på samma gång.

Vackraste bokomslaget hittills? 
Bloomsbury's Modern Classics bjussar på en massa fina omslag. Men om jag tar dem utom tävlan (för att jag inte kan välja) så gillade jag mycket omslaget till "Dracul" av Dacre Stoker och och J.D. Barker. Mest för att det har en cut out och omslaget liksom fortsätter när en öppnar boken. Syntes hyfsat bra på min Instagram.

Vilka böcker behöver du läsa innan året är slut?
De vi väljer i Plejaderna. Annars har mina läsmål i år varit små. Att läsa alla Bloomsbury's Modern Classics, och där är jag på den sista boken just nu. Att läsa Donna Tartts böcker, jag har "Steglitsan" kvar. Och att förhoppningsvis läsa någon mer Jane Austen. Annars är det fritt fram för läsöverraskningar.