onsdag 29 september 2021

Septembers nagellack

Det blev inga mängder av lack målade i september. Jag har haft nakennaglar under långa perioder, då jag som mest har haft baslack på naglarna - ofta inte ens det.
6 olika lack blev det, varav två på samma gång. Och de ser ut såhär, i den ordning jag bar dem.


Pahlish, Spirited away
Jag har några lack kvar från Pahlish Ghibli-kollektion som jag inte använt än, men nu börjar det närma sig sluttampen.
Att jag väntat så länge med just Spirited away (som så klart fått sitt namn från filmen med samma namn) beror på att jag helt enkelt inte tyckt att det varit så värst spännande. Det var ett av speciallacken, som jag fick på köpet när jag köpte hela kollektionen och inte kunde beställas separat. Jag tycker att det ser ut som en del andra lack jag har från Pahlish. Blått med guldflakes känns det som att det har släpps i alla nyanser av blått som finns. Just här är det en fin nyans av förgätmigej. Så det är fint, men kanske inte så spännande eller känns så nytt i lådan.



Essie, Infinity cool
Ungefär så mörkt marinblått det kan bli, är krämlacket Infinity cool från Essies vårkollektion 2021. Det är snudd på att det är svärtat, och är en sådan där färg som jag typiskt nog inte kan låta bli.  Jag har flera stycken liknande i min samling redan, men anledningen till att de hittar hit så ofta är av den enkla anledningen att jag tycker att de är så fina, och att jag trivs bra i dem.



Pahlish, Lady Eboshi
Det andra speciallacket från Pahlish Hey let's go!-kollektion är Lady Eboshi. Lacket har namn och inspiration från Filmen "Princess Mononoke", och Lady Eboshi är den filmens bad girl.
I det här lacket händer det mycket. Basen är en mörkt lila, och det finns det spridd holo och små flakies som skiftar i rosa, koppar och guld. Tyvärr ville inte all skönhet fastna på bild.



Essie, Get oasis
Ännu ett lack från Essies vårkollektion 2021 är även det en sådan färg som jag har så svårt att låta bli - nästanvitt. I det här fallet en elfenbensvit med skimmer som skiftar i rosa och guld. Skimret är av det diskretare slaget, och jag upplevde lacket som en vit persika. Som vanligt med den här typen av pasteller krävde det sina lager, och det blev i slutändan ganska tjockt och självklart kladdade jag lite (eller mycket) när jag applicerade det.



a England, Black knight + White knight
På tal om kladda vid applicering...
I oktober (troligen) kommer a England ut med nya lack, så jag ska försöka få ut de jag har kvar innan dess. Något så ovanligt som krämlack här, i form av två lack i de absoluta basfärgerna svart och vitt. Språkkunniga kan lista ut vilket lack som har vilken färg, för er andra är Black knight svart, och White knight vitt.
Tyvärr var ingen av dem en one coater, i varje fall inte för mig. Det vita kunde kanske till och med ha behövt tre lager på sina ställen, men här är det två lager på samtliga naglar. Utom lillfingret faktiskt, där jag nästan spillde lack på nageln och nöjde mig med detta enda. Mer flödiga lager än mina kan alltså mycket väl vara one coaters.
Tyvärr har det inte hållit så bra på mig, och det är bara en tidsfråga innan det åker av. Nytt tror jag däremot inte att det blir den här sidan månadsskiftet.