fredag 3 september 2021

Böckerna jag läste ut i augusti

Augusti blev en överraskande medioker läsmånad för mig. Jag hann läsa ut 6 böcker och kom ungefär halvvägs i en bok till, men ingen av dem var så vidare värst bra. Mitt högsta betyg i augusti blev 3,5 och det är ju inte mycket mer än mellanbra. Nu var ju augusti en känslomässig berg-och-dalbana, men det är just då det brukar kunna vara skönt med lite verklighetsflykt. 
Jag läste tre böcker i augusti som jag trodde att jag skulle älska, vis av erfarenhet, där det blev medelbetyg som snällast och en av årets sämsta böcker som värst.

Som vanligt i utläsningsordningen först överst, och så jobbar vi oss ner i högen därifrån.


"The invisible life of Addie LaRue" av V.E. Schwab. En av de där böckerna jag trodde jag skulle älska, och som bara fick 3/5 i betyg. En häftig idé som föll platt för mig. Det fanns mycket jag tyckte om, men också mycket som drog ner boken som helhet. 

"Aprilhäxan" av Majgull Axelsson läste jag för Plejadernas skull. Blev månadens favoritbok, fastän att det fanns ett och annat jag inte direkt älskade här heller. Augustis högsta betyg från mitt håll med 3,5/5.
Plejadernas medelbetyg blev 3,6.

"The house in the cerulean sea" av TJ Klune var även det en bok jag hade lurats att tro att jag skulle älska. Så många lovord som östs över den här boken, och jag tyckte inte om den. Alls. Faktiskt en av de sämsta böckerna jag läst i år, och den fick endast betyget 1,5 av mig. 

"What if it's us" av Becky Albertalli och Adam Silvera var mitt nya hopp för att få tokälska en bok den här månaden. Föll den också. Tyckte bokens huvudpersoner kändes brådmogna, och upplevde inte riktigt att det fanns någon kemi där. Betyg 3/5. Igen.

"Poltava" av Peter Englund var min månadsbok för augusti. Det kan en ju lista ut med lilltån att jag skulle tröttna när det bara handlade om krig. Väldigt detaljerat. *gäsp* Ändå något medryckande i sig som drog upp betyget till 2/5.

"En njutbar död" av Ambrose Parry var en snabbläst och lättläst liten genreblandad grej. Medicinsk historia och kriminalroman i ett, på ett ungefär. Baserad på verkliga händelser, men till största delen hittepå. Medelbetyget 3/5 även här.