onsdag 7 december 2022

Sett på TV: Young Royals, säsong 1

Spoilervarning när jag skriver om tv.

Saker som varit svårt på sista tiden: att hålla mig till ett enda avsnitt av "Young Royals" om dagen - när jag cyklar. Och att inte kasta mig över säsong två, utan rensa paletten med resevideos från Japan i några dagar. För när jag väl har sett säsong två, så finns det inget mer att se. Jag är inte ens säker på om det kommer någon mer säsong. Jag hoppas det.
För jo. Nu har jag en besatthet igen.

Bildkälla The movie database

Efter att Prins Wihwlm varit inblandad i ett bråk, beslutas det att han ska börja på Hillerska internatet, en prestigefull internatskola dit många adliga och rika skickat sina barn sedan generationer tillbaka. 
Wilhelm blir snart vän med Simon, en elev som bor i den lilla staden i närheten av skolan, och går på Hillerska på stipendium. Klasskillnaden är stor, men kemin mellan dem är orubblig.
På internatet går även Simons syster Sara, som kämpar för att få vänner och bli accepterad av den populära klicken. August är syssling till prinsen, och Hillerskas självutnämnde ledare. Han kämpar dock med dålig ekonomi. Felice är fjärde generationen från sin familj som går på Hillerska, och hennes mamma vill gärna att Felice ska göra precis som hon gjorde, men Felice vill gå sin egen väg.

Den här serien vänder sig absolut inte till min åldersgrupp, men se om den här gamla tanten bryr sig. Det gör hon inte. För det här tycker jag så mycket om att jag får hjärtknip. Det är en fröjd att se de här unga skådespelarna tackla sina roller, och de gör det med bravur. Wilhelm och Simon är så gulliga tillsammans att jag dör sötdöden litegrann, så det var lite extra jobbigt att se säsongens sista avsnitt då allt barkade åt fanders. Jag vill så gärna att de ska kunna få vara tillsammans, men allting blir så svårt och krångligt. De är ju inte ens tillsammans längre, fastän de har så starka känslor för varandra.
Extra krångligt blev det så klart när Wilhelm plötsligt blev kronprins. Jag satt där på cykeln och sörjde ikapp med Wilhelm, men jag grinade mer för min egen brors bortgång än hans. Och August... Gissa vem jag ville slå på käften. 

Jo, jag har börjat titta på säsong två nu. Återkommer snart med den.