tisdag 13 december 2022

Sett på TV: Young Royals, säsong 2

Spoilervarning när jag skriver om TV.

Det är fortfarande inte klart med en förlängning av "Young Royals", men jag hoppas innerligt att det blir minst en säsong till. Fram till dess får jag väl titta om på de 12 avsnitt som redan finns. Antagligen mer än en gång, dessutom.

Bildkälla Just watch

Säsong två startar med en ny termin. Eleverna återvänder till Hillerska efter jullovet. Simon försöker gå vidare i sitt kärleksliv, eftersom han inte vill vara Wilhelms hemlighet. Wilhelm försöker anpassa sig till livet som Sveriges nye kronprins, vilket inte går så bra. Han sörjer sin bror, pressen är stor och ångesten ett faktum. När det verkar som att Simon gått vidare med en ny kille brister det för Wilhelm, och han ställer ultimatum på kungahuset som leder till att de börjar dra igång plan B.
Sara har flyttat in på herrgården med tjejgänget och allt verkar gå bra. Hon känner dock av att hon inte är lika rik som de andra, och när Felice bestämmer sig för att sluta rida och sälja Rosseu så brister hennes hjärta.
August kämpar med dåligt samvete för att han lade upp sexvideon med Simon och Wilhelm, något han döljer bakom en självsäker attityd. Wilhelm vill dock hämnas, och gör livet surt för August, som söker tröst och förståelse på oväntat håll. 
Felice har äntligen börjat sätta gränser mot sin mamma, och hennes förälskelse i Wilhelm har övergått i en stark vänskap, där hon är hans förtrogna.

Som jag älskat varje ögonblick av den här serien. Den känns så organisk och äkta. Skådespelarna är superbra på att framföra sina karaktärers nyanser och särdrag, och jag får gåshud av hur gulligt och svårt det är mellan Simon och Wille. Jag vill att det ska gå bra för mina små älsklingar. Utom kanske för August, då...