fredag 17 maj 2024

FredagsFilmen: Crazy rich asians

Pingst är här, och bröllopsklockor klämtar över hela landet. Så jag tänkte, varför inte en romantisk film som FredagsFilm idag?
"Crazy rich asians" är inte en ny film, den kom redan 2018 och jag har vid det här laget sett den två gånger. Filmen är baserad på den första boken i en trilogi av Kevin Kwan. Jag har inte läst dem, men av någon mystisk anledning ligger de i min milslånga önskelista på Adlibris.

Bildkälla Medium

Rachel är en kinesisk-amerikansk professor i ekonomi som växt upp med sin mamma i New York. Nu har hon blivit bjuden av sin pojkvän Nick till hans hemstad Singapore, för att närvara vid en av Nicks vänners bröllop, och även för att träffa Nicks familj.
Hon visste dock inte hela sanningen om Nick. Som att hans familj är en av de rikaste i Singapore, och att Nick själv är en av Asiens mest eftertraktade ungkarlar. 



Eftersom jag redan erkänt att jag sett den här två gånger, så förstår ni att jag gillar den. Romantiska komedier är min tekopp, och jag gillar starkt den annorlunda infallsvinkeln på den här filmen. Det hade varit lätt att göra Rachel vit, och göra det här till en total kulturkrocksfilm. Jag uppskattar att Rachel inte får kämpa på grund av sin hudfärg, helt enkelt.
Jag är dessutom väldigt förtjust i Michelle Yeoh, och även om hon inte är helt snäll i den här filmen är hon ändå en fröjd att skåda. Trots att hon inte kickar rumpa en enda gång. De har även lyckats hitta en i övrigt fin skådespelarensemble, ner i birollerna. 
Finns att streamy på Netflix.