onsdag 22 maj 2024

Wishlist Wednesday - Almost there

Om mindre än en vecka fyller älskade maken 50 år. Hurra! Det har jag redan gjort, men min födelsedag är bara några veckor efter hans, så det är kanske dags för årets önskelista. Som ser ut lite så här.

Bildkälla Lindas bakskola

Jag bakar väldigt mycket numera, både bröd och annat, och tycker således att det är kul att grotta ner mig i baktillbehör. Som den här fina plåten i aluminium, med helt raka kanter! Känner att det skulle gå lekande lätt att baka alla möjliga platta kakor, utan att få en massa wonky kantbitar med på köpet. Mer spikraka kanter - och hörn - till bakfolket. Finns att beställa via Lindas bakskola, som designat den.


Bildkälla Adlibris

Min önskelista på Adlibris är vääääldigt lång. Kanske inte en hel mil, som jag brukar påstå, men vi närmar oss 100-titlarsstrecket i varje fall. Och allra överst på önskelistan finns såklart Stephen Kings allra senaste bok, novellsamlingen "You like it darker". Yes I do.


Bildkälla Penstore

Jag har blivit sugen på att måla igen, men jag har inte kvar minsta lilla gnutta av mitt tidigare materiel, eftersom jag varit en snäll och generös mamma och gett bort det till söta barn. Alltså behöver jag nya färger, och en liten ask med 12 koppar eller fler skulle uppskattas. Den på bilden är Faber-Castell, som är det märke jag brukade måla med förr i tiden, för det var det som var lätt att hitta. Finns många andra fina också, och jag är inte kräsen. 


Bildkälla Kicks

För länge sedan hade jag en full palett av Anastasias numera klassiska Modern renaissance, men precis som här ovan så försvann den till ett barn. Hon har helt enkelt lånat den på obestämd tid, vilket betyder att den flyttade ut när hon gjorde det. Nåväl, vad är väl en skuggpalett som kostade över 500? Och nu finns ju den här mindre varianten, som jag haft ögonen (ha!) på ett bra tag nu, men är för snål för att slå till på. Men önska mig kan jag ju alltid göra. Och kanske allra helst en helt ny av den stora, om jag ska vara helt ärlig.


Bildkälla Adlibris

I julklapp från mina svärföräldrar fick jag ett pussel som heter "The world af Shakespeare", och det var så roligt att lägga att jag vill ha fler/alla i samma serie. Eftersom "The world of Dracula" var det första jag såg en gång i tiden, så kan vi börja med det.