fredag 27 september 2024

FredagsFilmen: Beetlejuice Beetlejuice

Eftersom förra veckans fredagsfilm var "Beetlejuice" från 1988, passar det väl bra att idag skriva om uppföljaren "Beetlejuice Beetlejuice" som går på bio just nu. Inte för att jag har sett den. Än.

Bildkälla TVinsider

Efter en familjetragedi återvänder tre generationer av familjen Deetz till Winter River och huset där. Lydia hemsöks fortfarande av Beetlejuice, och saker blir värre när hennes tonåriga dotter Astrid råkar öppna porten till Dödsriket.


Som ett fan av Tim Burton, särskilt hans tidiga filmer, så blev jag lite eld och lågor när jag hörde de första ryktena om en uppföljare på "Beetlejuice". Det hade så klart varit kul om Gena Davis och Alec Baldwin hade repriserat sina roller, men spöken som åldrats kanske funkar sådär. Å andra sidan används CGI flitigt i just föryngrande syftr. Nåväl, en kan inte få allt i livet.
Annars verkar det här vara en både rolig och lite lagom hjärtegripande uppföljare, och jag längtar efter att få se den. Det finns en plan, men bio blir det inte. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .