onsdag 18 september 2024

Sett på TV: And just like that... , säsong 2

Spoilervarning på TV-inläggen.

Om jag har förstått det hela rätt så kommer det en tredje och sista säsong av "And just like that..." någon gång nästa år. Har jag förstått fel kommer det säkert fler säsonger, men en tredje kommer 2025 i varje fall, den kanske bara inte är sist.

Bildkälla WWD

Säsong två tar vid några veckor efter säsong ett. Carrie försöker sig på en egen podcast, men det går kanske inte helt som hon hoppats. Hon försöker dejta, men känner att tankarna dras till Aidan och hon bestämmer sig för att kontakta honom. Det leder till andra stora beslut i hennes liv.
Miranda och Che försöker hålla sitt förhållande vid liv, men olika mål i livet driver in kilar mellan dem. Samtidigt försöker Miranda få rätsida på vardagen nu när hon ska skiljas från Steve och inte har någonstans att bo.
Charlotte börjar känna sig missnöjd med att tas för given hemma som den som alltid gör allt, och bestämmer sig för att återgå till sin förra karriär när hon blir erbjuden ett jobb på ett galleri.

Gillar jag hur Stanford skrevs ut ur den här serien? Willie Garson, som spelade rollen, var bara med i några få avsnitt i säsong 1 innan han dog av cancer. Nu var det kanske lite för mycket för Carrie att behöva begrava både Big och Stanford i samma säsong, så istället skickades han till Japan - där han blev kvar och bestämde sig för att bli munk. Så kan det gå. Det är väl ett okej sätt att skriva ut en älskad karaktär, men det känns samtidigt lite fel. 
En annan utskriven karaktär är Samantha, som flyttat till London. I säsong tvås sista avsnitt dyker dock Kim Cattrall upp i rollen igen, i en kort liten scen. Blink and you miss it. Den filmades helt skärmad från övrig produktion, och det är inte utan att det märks. När man vet att det är mer än frostigt mellan skådespelarna så lyser det igenom att det är en bra konstlad scen. Det hade kanske till och med varit bättre att skippa den helt.

Serien är helt okej, och jag kan tycka att den fått lite väl hård och onödig kritik. "Sex and the city"är den ju inte, men så är ju inte skådespelarna 30-någonting längre. Det har ändå varit ganska mysigt att återse det här gänget, och fått lära känna några nya. Det är till och med så att jag längtar lite efter den där tredje och sista säsongen, så att jag får se hur de lyckas knyta ihop säcken. Om de lyckas knyta ihop säcken.