torsdag 12 september 2024

Sett på TV: The Bear, säsong 3

Spoilervarning när jag skriver om TV.

Igår tittade jag och älskade maken klart på den tredje säsongen av "The Bear". Serien är redan klar för en fjärde säsong, och med tanke på cliffhangern känns just det bra, men hur länge behöver jag vänta? Minst ett år, gissningsvis.

Bildkälla Rotten tomatoes

Efter den katastrofala avslutningen på premiärkvällen av "The Bear" reflekterar Carmy över sina misstag, och ber om ursäkt. Men inte till alla, något som kommer ligga tungt på hans axlar den kommande tiden. Lika tungt som den väntade recensionen på restaurangen, som kan avgöra dess öde.
Sydney känner sig alltmer fjärmad från den dröm om restaurangen som hon haft, och tvekar att skriva på kontraktet. När ett frestande erbjudande dyker upp får hon ännu mer att fundera på. 
Många andra i köket har även de sina problem. Marcus har precis förlorat sin mamma, Richie känner sig ensam när hans före detta fru går vidare, Tina reflekterar över hur hon hamnade där hon är idag, och Sugar kämpar med restaurangens finanser samtidigt som förlossningen närmar sig och hon fortfarande har berättat för sin mamma att hon är gravid.

Jag tycker det är intressant att den här serien klassas som en komedi, för jag tror inte jag har skrattat åt någon annan än Frak och hans familj under hela den här serien. De är mer av en comic relief i en dramatisk serie. Här handlar det mycket om relationer, ofta ganska trasiga sådana. Brist på kommunikation, främst genom att folk inte lyssnar. Serien har också en hel del lite annorlunda berättargrepp. Snabba klipp, tillbakablickar, fantasibilder blandat med verklighet. Plötsligt avviker serien helt från tidslinjen och berättar istället en helt annan historia, om sådant som redan hänt i en av kockarnas liv. Det kan ibland kännas lite väl konstlat, om jag ska vara ärlig, och jag tyckte inte att den här säsongen var lika bra som de tidigare. Det var lite för mycket skrik och bråk, och de förtroliga samtalen var få, och ledde inte riktigt någonstans. 
Det är dock fortfarande bra, men kanske inte så bra att "The Bear" förtjänar att vinna alla priser.