fredag 6 september 2024

FredagsFilmen: Furiosa - A Mad Max Saga

Ända sedan "Mad Max: Fury road" blev en megahit redan 2015 har det talas om en uppföljare. I väntan på den fick vi stället en film om Furiosa, i "Fury road" spelad av Cherlize Theron men här är det Anya Taylor-Joy som spelar Furiosa i en yngre upplaga.

Bildkälla Bio Rex

Som barn kidnappas Furiosa från sitt hem, en grönskande oas, och förs till Dementus och hans gäng. Dementus vill veta var den gröna platsen finns, men Furiosa tiger. Som hans fånge först hon omkring i Ödelandet, tills Dementus kommer till citadellet som leds av Immortan Joe. Nu börjar en maktkamp mellan de två krigsherrarna, och Furiosa hamnar i kläm mellan dem. Genom åren tvingas hon ta till många trick för att klara livhanken, och en dag kunna komma hem igen.



Nu ska tant gnälla lite igen över hur långa filmer är nuförti'n. Med sina två och en halv timme känns det här som en film som kan kräva lite av sin tittare, men faktiskt så flög tiden fram ganska bra. Klart vi pausade för toabreak, men på det stora hela var det underhållande hela vägen.
Är det superbra? Kanske inte, men ändå en av de bättre Mad Max, men utan Mad Max himself. Jag vet vad jag får, och jag blir inte besviken.
"Furiosa: A Mad Max Saga" finns att streama på Max.