lördag 19 januari 2019

Parmesankyckling med pasta

Man vet att man har hittat något bra när Chilipojken säger att han tror att han har bytt favoriträtt. Och Parmesankyckling, eller Chicken Parmesan som det heter i receptet jag har trixat med, är verkligen väldigt gott. Så där så att det är svårt att inte okynnesäta eventuella rester så att det inte blir någon lunchlåda.
I originalreceptet tycker de att man ska använda pappardelle som pasta, så det gjorde vi igår. Lite väl mycket pappardelle kanske, för det blev nästan svårt att hitta kycklingen bland alla breda pastaband. Det funkar dock med vilken pasta som helst, men jag rekommenderar en platt och lång, som tagliatelle, eller min personliga favorit bavette.


Parmesankyckling med pasta

500 g kycklingfärs (eller annan färs om man vill det)
olivolja
3 klyftor vitlök
½ tsk chiliflakes
2 tsk italiensk salladskrydda
salt och svartpeppar
1 tetra eller burk färdig tomatpastasås
2 dl färskriven parmesan
1 boll mozzarella, riven i bitar
färsk basilika
pasta

Hacka vitlöken fint och fräs den tillsammans med chiliflakes i olivolja på medelvärme några minuter. Tillsätt kycklingfärs, italiensk salladskrydda samt salt och peppar och stek tills färsen inte längre är rosa. Det går säkert att byta ut kycklingfärsen mot en annan färs om man vill det, men det är ingenting jag själv har testat.
Tillsätt den färdiga pastasåsen, jag använder Icas med vitlök och basilika, för den tycker jag är god. Låt puttra på svag medelvärme, cirka 20 minuter.
Koka under tiden pasta så att det kommer mätta din familj. Vi drar alltid i ett helt paket (500 g) av pastan vi har valt (oftast bavette då, eftersom det är min favorit) och då blir det minst en lunchlåda också. Om ingen okynnesäter tills det tar slut... Kan ha hänt...
Ta kycklingsåsen från värmen och rör ner osten. Blanda pastan och såsen med varandra, garnera med färska basilikablad och servera, gärna med extra parmesan att riva över.

Smaklig spis!