fredag 16 december 2022

Bullet journal 2023

Min solnedgångsfärgade bullet journal har inte många sidor kvar nu, och det är ett tydligt tecken på att det snart är nytt år. Dags att göra nya sidor i en ny bullet journal således. 2023 kommer vara salviagrön, och har väntat sedan förra året på att få bli använd. Jag hade två att välja på då, så i år var valet lätt vilken färg det skulle bli. Första gången jag inte har en färg i gul/rödskalan. Funderar redan på en blå för 2024, men dit är det ett tag.


Liksom förr har jag en dotted Leuchtturm1917, här i nyansen Medium Sage. För att tillverka mina årssidor tog jag hjälp av svarta fineliners i olika tjocklek på spetsen från Sakura Pigma Micron, en Tombow dual brush i färgen 192 Asparagus samt en grön fineliner från Adlibris. Allt utom Adlibrispennan har jag köpt från Penstore.



Börjar året med en årsöversikt. Den här återvänder jag till ofta under året som går, så jag är rysligt petig med att få den rätt. Har en gjort fel mer än en gång så... Den är ju liksom min guide för hur jag lägger upp resten av årets uppslag.



En annan viktig sak för året som kommer är en future log. Det är här jag skriver in sådant som kommer upp innan jag har gjort i ordning sidorna för månaden som gäller. Gjorde den lite annorlunda i år, och dekorerade lite till och med. Det tröttnade jag snabbt på, men det är ju inget som säger att jag inte kommer dekorera mera under året som kommer. (Troligen inte.)
Sist i min future log finns plats för sådant som kommer upp inför 2024.


Sidorna för läsning kommer sedan. Plejaderna är min bokcirkel och här skriver jag in information om alla träffar som dyker upp. Hos vem, när och vilken bok. Viktiga grejer.
Sidan bredvid är till för månadsboken. Ibland kommer jag på långt i förväg vad jag vill läsa som månadsbok, och då är det här jag skriver upp mina planer.



To be read-sidorna kommer sedan. Jag skriver helt enkelt dit boken jag har på vänt vid en plupp, och när den är utläst fyller jag i pluppen, ofta med en färg som matchar bokens omslag. I år är jag inne på sida tre, och jag kan börja skriva över böcker på den här listan ungefär närsomhelst. 



Tycker om att föra bok över vilka filmer jag sett också, så jag har särskilda sidor för det också. Helt enkelt när, vilken film och ett betyg.



Samma lika för tv-serier jag tittar på. Här brukar jag skriva titeln på serien, och sedan göra en cirkel för varje avsnitt att fylla i när jag sett det avsnittet. 

Och det var allt. När jag får ork och lust kommer jag nog göra ett penntest, för jag har märkt att det är en ypperlig sida att ha när jag vill köpa pennor. För ibland får jag för mig att köpa pennor som jag kanske inte ens behöver, för att jag redan har den eller en väldigt snarlik. Går snabbare att kolla efter på papper än i pennlådan.
Sedan är det alldeles straxt dags att klottra in januari, men det får bli en annan dag.