torsdag 28 mars 2024

Mars månads nagellack

Så var det dags igen. Jag kanske eventuellt målar om naglarna till helgens påskfirande, om jag får tid till det, men det visar jag i april i så fall. Nu när mars snart är slut kan jag konstatera att jag lite som vanligt målat naglarna fyra gånger, alla gånger med för mig nya lack, och de ser ut så här, i den ordning jag bar dem. 




H&M, Fancy in blue
Lyckades tyvärr inte få till en bättre bild än så här, lite mörk/mulen och oskarp. Så kan det gå. Men färgen syns ju ändå. En ljusare blå som är lite småknallig. Tiffanyblå? Rödhakeäggsblå? Något ditåt, men med mer j-anamma. Ett helt vanligt krämlack, som täckte bra på mina kortisar med två lager.



a England, The Veil
Min förhandstippade favorit i Ghosts-kollektionen, och den är precis så snygg som jag trodde den skulle vara. Ett tydligt stråk av kopparrosa, men också skiftningar i guldgrönt, även om inte just det syns på den här bilden, förutom en skymt i botten på flaskan. 
De här lacken är byggbara till full täckning, jag har tre lager på mina bilder. De består nämligen alla av en skir svart bas med kromatiska skimmer i. Inget holo i den här kollektionen. 



a England, Phantasm
Ännu en goding från Ghosts-kollektionen. Här skiftar skimret mellan en brungrön nyans och allra tydligast - lila. 



London Grace x Linda Hallberg, Bowie
Sedan Chanel lanserade sitt lack Péridot för en massa år sedan (2011?), så har det kommit massor av dupes på det. Massor. Bowie är en av dem. Så ja, jag köpte det för namnets skull. Så klart. Det har inte Péridots lilla stråk av blått, men i övrigt är det förvillande likt med sin skiftning mellan guld och grönt.
Lacket sitter på just nu, men risk för omlackning föreligger då det är en aning slitet vid det här laget.