lördag 31 augusti 2019

Augustifavoriter

Det känns som att jag skriver det här varje månad, men jisses vad denna månad har gått fort. Det lunkar så smått in i vardagsrutiner, med skolstart och grejer, och som vanligt tycker jag att det är jätteskönt att livet får återgå till sin vanliga takt.
Favoriter då? Ska se om jag hittar några.

Bok: Det finns böcker jag gett högre betyg denna månad, men de har varit omläsningar, så månadens favorit får bli "The song of Achilles" av Madeline Miller. Har haft lite svårt att släppa taget om den.

Film: Jag har inte varit på bio sedan november, men film tittar jag på ändå. I augusti har jag sett 6 filmer som varit nya för mig, men ingen av dem har varit hejdundrande bra. Så pass den här månaden.

Tv-program: Har inte sett värst mycket på tv heller, mer än nyheterna och enstaka dokumentärer. Så pass här med.

Nagellack: Punkten jag fasat för den här månaden, för jag bar ett par riktiga godbitar i augusti. Valet står mellan One day you'll make a dream last från Cadillaquer, Golden snidget från Pahlish och Black to reality från OPI. Med älskade makens utslagsröst blir det det sistnämnda.



Skönhet: Nuud. Som är en krämdeo som håller en doftfri 2-7 dagar. På mig funkar den ungefär 2½ dag innan jag börjar känna små pustar av armhålesvett, och med tanke på att tuben är pytteliten och hyfsat dyr så hade jag hoppats på några dagar mer. Är osäker på att jag kommer köpa om den, men den är onekligen bra.

Upptäckt: r/Slash på YouTube. Farlig kanal att fastna i, men roande (och oroande) att höra hur dumma i huvudet folk kan vara. Kanalen innehåller uppläsningar av poster från Reddit, med ämnen som "Choosing beggars" och "Entitled parents", och eftersom det är en lyssnakanal kan jag göra annat under tiden om jag vill, men ändå - farligt kaninhål att trilla ner i.

Extra speciell rolighet: Döttrarnas födelsedagar. Firades så mysigt så.

Favoritinlägg: Fyra frukostar - med ägg. För att det innehåller mitt bästa tips på äggröra.