onsdag 14 augusti 2019

Depend 7Day, Friends

I våras släppte Depend en lack-kollektion i sin 7Day-formula med inspiration från tv-serien "Friends", eller "Vänner" som den korrekt översatt hette på svenska. Jag blev en aning eld och lågor över det, och bestämde mig för att skaffa hela kollektionen. Så här i backspegeln hade jag absolut inte något behov av så många rosa lack, men det är alltid lite roligt med fulla kollektioner i samlingen, so why not?

Jag har nu burit alla de 11 lacken i kollektionen och tänkte visa dem för er (och mig) i denna sammanfattning. De flesta lacken bar jag tillsammans med något annat lack, men vissa solokvistar förekommer också. Alltså ingen snygghetsordning den här gången, bara den ordning jag bar dem i.



Miss Chandler, #7173
En ljust blå med en aning grått i sig, skulle vilja kalla det för regnblått. Jag trivdes bra i det här lacket, men några 7 dagar håller inte de här lacken på mig, oavsett under- och överarbete.
Alla lacken i kollektionen är kräm och lite pastelliga, så de krävde nog tre lager hela bunten.


Regina Phalange, #7177 (tillsammans med Pink moon #7146)
Jag trivdes däremot inte alls i den här manikyren. Ett av alla de rosa lacken är Regina Phalange, som här ses på de två naglarna i mitten. Det påminner lite om sådan där jordgubbsglass i storpack i färgen, och drar åt det kalla hållet. Jag skulle ha burit det själv, för det var Pink moon som gjorde att jag tröttnade på den här manikyren ungefär samtidigt som jag målade den.


Flirt with Joey, #7181 + How you doin'?, #7175
Flirt with Joey är ännu ett av kollektionens rosa lack, och det var en ren slump att jag parade ihop den med kollektionens andra Joey-lack, det mellanblå How you doin'?.
Olika färger på naglarna och dotticures är ungefär den enda nailart jag orkar syssla med. Den här manikyren stortrivdes jag i, pigga och glada färger att kombinera med varandra.


Rachel got off the plane, #7174 + Tyrannosaurus Ross, #7182
Jag är antagligen inte ensam om att para ihop de båda lila lacken i kollektionen, men de passar ju så utomordentligt bra ihop, precis som det ansågs att Ross och Rachel gjorde.
Rachel got off the plane är det ljusare av lacken, Tyrannosaurus Ross är således det mörkare. Jag älskade den här manikyren. 


Rules of Monica, #7172 (tillsammans med Levels, #70046)
I nationaldagsmanikyren var det egentligen det gula Levels som stod för fiolerna (som borde ha varit med i kollektionen), och Rules of Monica, som är sommarhimmelsblå, spelade mest i bakgrunden. Så var det ganska jobbigt att måla med också, som syns på de kala fläckarna. Tyckte det var en fin manikyr, men tröttnade fort på den ändå.


Oh. My. God., #7180
Klart gräsgrönt, och hade jag bara burit hem ett av lacken i kollektionen hade det högst troligt varit det här. 
Klart att Janice fick ett lack, men jag tycker absolut att Günther förtjänade ett också.


Smelly cat, #7176 + We were on a break, #7178 + I'll be there for you, #7179
En trio av rosa. Eller, Smelly cat är någon sorts aprikosbeige historia och faktiskt det jag gillade bäst i den här glassiga manikyren. Korallrosa We were on a break är kollektiones udda fågel, då den inte var en renodlad kräm utan lite mer crelly och gav ett mjölkigt intryck och blev sådär squishig i finishen. I'll be there for you är en nästanvit rosa, och jag älskar verkligen färgen, men det var nog också det lacj i kollektionen som var minst kul att jobba med, tillsammans med Rules of Monica.

Vad tycker jag då? Är det här en passande samling lack för ett "Friends"-tema? Njaä. 
Var är 90-talsvibbarna? Var är färgerna från vinjetten? Det saknas helt klart ett rött och ett gult lack i den här kollektionen, likaså ett mörkblått. Och fyra rosa lack i en kollektion på 11, var det verkligen nödvändigt? Kan inte minnas att jag tyckte något i serien var så värst "rosa".
Så ja till namnen, mnja till färgvalen.