torsdag 8 augusti 2019

Pahlish, The Founders och The Houses

Om en är som jag och gillar nagellack och Harry Potter så är det faktiskt inte jättesvårt att kombinera de två intressena. Indielack dyker det upp ganska ofta med Harry Potter-tema, och snarare är det väl jobbigt att inte köpa alla lack en snubblar över.
Till exempel höll jag ifrån att köpa The Houses-kollektionen från Pahlish när den kom ursprungligen för något år sedan, även om jag villhövde den så mycket att jag satt och kved lite. Till Black Friday 2018 hade Pahlish dock den goda smaken att återutge den kollektionen, tillsammans med ett flertal andra som passar in i The Wizarding world. Bland annat en annan, snarlik, kollektion vid namn The Founders. Jag köpte på mig båda dessa minikollektioner.
Sorgligt nog, finns de inte att få tag på längre, men en kan aldrig så noga veta om de inte dyker upp i någon relansering igen. Det lönar sig att kika in på Pahlish shop ibland alltså (som jag gör och nu villhöverkvider jag över Game of Thrones-kollektionen).

Jag tänkte visa upp de här små kollektionerna var för sig i ingen annan ordning än bokstavsordning. För rangordna dessa är näst intill omöjligt.

The Houses


Gryffindor är väl det mest berömda Huset i Potter-verse, helt enkelt för att det är det som Harry tillhör. Huset symboliseras av ett lejon och har färgerna rött och guld, precis som det här lacket. Inte för att guldflakieserna ville visa sig på bild, men de fanns där, tillsammans med en aning prismatiskt glitter.


Hufflepuff har sin beskärda del av berömdheter även det, som Newt Scamander till exempel. Huset symboliseras av en grävling och färgerna gult och svart. Gult är helt klart dominerande här, men det finns även små fläckar av svart och en massa flakies i skiftande färger, samt lite prismatiskt glitter.


Ravenclaw är det huset jag själv är insorterad i, och det här lacket valde jag som min favorit i juli. Huset har en örn som symbol (inte en korp som en kan tycka med tanke på namnet) och färgerna är blå och brons. Lacket är svärtat blått och innehåller massor av färgskiftande flakies, även sådana som drar åt brons.


Slytherin är väl det hus som är mest berömt efter Gryffindor. Här går Draco Malfoy, Harrys nemesis, och här har även Snape gått, samt kanske mest känt - Voldemort. Eller Tom Riddle, som han hette då. Huset symboliseras av en orm och färgerna är grönt och silver. Tyvärr drunknar silvret lite i den gröna basen, så att det ser ut mer som guld, men lacket är fint ändå. Även här ett litet stråk av prismatiska glitter.

The Founders

Jag bar hela den här kollektionen i januari, så tyvärr är bilderna ibland lite mörka och visar inte upp lacken till sin fulla potential. My bad.


Godric Gryffindor hette grundaren av huset Gryffindor, Lacket är mörkt rubinrött med massor av prismatiskt glitter som ger en fin scattered holo-effekt.


Helga Hufflepuff grundade såklart huset Hufflepuff. Lacket är klargult med en lite grön skiftning i vissa ljus, och massor av prismatiskt glitter.


Rowena Ravenclaw är alltså Ravenclaws grundare. Lacket är här blått med en skiftning åt lila och hyfsat linjärt holografiskt.


Salazar Slytherin slutligen, grundaren av Slytherin och en mästare på Parselmouth, att kunna prata med ormar. Lacket är grönt och holografiskt och ack så snyggt.