lördag 3 augusti 2019

Julis böcker

Vad är nu detta? Ännu ett inlägg, den sjätte på en vecka? Jo, det får bli så när jag har en massa som laggar efter sedan internet-kraschen (om nu en avklippt fiberoptikkabel kan kallas för en krasch).
Tänkte att vi skulle titta på de böcker jag läste ut i juli, lagda på hög med den jag läste först överst och den jag läste sist underst. Som vanligt alltså.


"The raven boys" av Maggie Stiefvater. Jag bestämde mig för att läsa om Raven cycle-kvartetten medan jag ivrigt väntar på den första boken i Dreamer-trilogin, som handlar om Ronan från de här böckerna. Den fick precis som förut betyget 4,5/5.

"Harry Potter and the Order of the Phoenix" av J.K Rowling. Bok 5 i Harry Potter serien, tillika den tjockaste boken i serien och sålunda den som tog lägst tid att läsa. Jag tror jag tyckte mer om den den här gången, än när jag läst den tidigare. Betyget blev 4/5.

"Artemis" av Andy Weir. Förundras återigen att jag hänger med så bra i vad som händer, fastän boken är full av rymdteknologi och fysik. Han skriver om sådant på ett bra sätt, herr Weir. Kan behövas om en bok utspelar sig på Månen. Betyget blev 3/5.

"The man with the golden gun" av Ian Fleming är roman nummer 13 om James Bond, och även den sista som Ian Fleming skrev. Övriga Bond-deckare tänker jag inte bry mig om att läsa, det var originalet jag var intresserad av. Så jag är klar nu, typ. Betyget blev 3/5 eftersom jag var snäll när jag betygsatte den.

"Kinesisk medicin" av Suzanne Schönström var min månadsbok i juli, och jag läste ut den några dagar i förväg. Jag vet inte riktigt varför jag var sugen på att läsa om den (läste den under min yogautbildning), men jag ångrade mitt beslut några dagar in, för den var bra tradig mellan varven. Läser jag frasen "stagnerad leverqi" en gång till i år så kommer jag skrika. Jag har inte skrivit närmare om den här, för det är en sådan där bok jag läst i repetitionssyfte för min yrkesutövning. Som sådan kan den vara intressant, men jag var inte riktigt där den här gången.
Jag gav den dock ett betyg - 2/5.

"Inuti huvudet är jag kul" av Lisa Bjärbo blev månades favoritbok. En underbar och lättläst liten berättelse om några veckor i Livs liv. Betyget? 5/5 såklart.