tisdag 8 november 2022

5 favoriter: Cocktails

Idag drog jag "Fancy drink" som dagens guldkant på tillvaron, och det hade ju varit jättekul. Om det inte vore för att jag har en liten men envis huvudvärk. Sak jag inte gärna gör när jag har en liten med envis huvudvärk - dricker alkohol. (Ingen huvudvärk alls, faktiskt). Det får nog bli en tjusig kaffe, eller en chailatte istället.
Men, så klart börjar tankarna ändå gå till de där tjusiga drinkarna en kan stjälpa i sig. Jagh ar skaffat mig några favoriter genom åren, och här är fem av dem.

Bildkälla Difford's guide

Som ett fan av Bond, James Bond så hamnar såklart en vanlig hederlig Dry Martini på listan. Bond beställer gärna Vodka Martini, men jag föredrar min baserad på gin. Kall. Med oliv.


Bildkälla Receptfavoriter

Xante som syns här på bilden är en päronsmakande konjak som är god att dricka som den är. Eller så blandar en till en Lennart. Smakar som Piggelin, enligt älskade maken, och är farligt lättdrucken. Rikligt med lime och rikligt med is. Drick med sugrör.


Bildkälla Ica

Är Mojito den ultimata sommardrinken? Möjligen. Älskar kombinationen av mynta och lime till romen i den här. Återigen med mycket is. Buslätt att göra virgin också. Uteslut bara romen. 


Bildkälla Dishes delish

Märks det än att jag gillar mina cocktails med citrus? Och gin, för det är så jag föredrar att min Gimlet tillreds. Det går att använda vodka också, men gin är nog min favoritsprit att ha som bas i cocktails.


Bildkälla Epicurious

Sedan förra året har Sidecar seglat upp som en favorit, inte bara för mig, utan för hela familjen. Kan fås med lite citrus på kanten om en vill det, och med eller utan sockrad kant. Jag tycker den är godast med sockrad kant, för en Sidecar är en mycket alkoholstark cocktail, och då bryter sockret av bra mot det. Vi gör den med citron, men apelsin funkar det med. Har jag hört.