torsdag 17 november 2022

What I eat in a day #37 - Winter is coming

Vi har på grund av skenande elpriser dragit ner värmen här hemma, och nu börjar det bli kallare efter en ovanligt varm höst, så jag sitter och skriver det här invirad i en filt som extra värmekälla. SMHI verkar dessutom tro att det kommer snö i mina trakter om några dagar, så ja. Vintern är verkligen på väg. Och äter gör jag. I måndags det här.

Mörk förvinterfrukost. Apelsinjuice att skölja ner mina piller med, Earl Grey med mjölk, citronyoghurt med äpple och (köpe)granola, samt hembakad bergis med ost. God frukost.


Efter en tur på motionscykeln sitter det fint med ett par knäckemackor till förmiddagsmellis.


Den tiden i månaden. Åt en hel del Turkisk peppar under hela dagen.


Lunchen var av husmanskostslaget. Köttbullar från frysdisken, tillsammans med hemgjort potatismos, för vi hade några potatisar kvar i kylen som jag ville göra av med. Till det inlagd gurka och hemkokad lingonsylt.



Ibland har en det bra. Som när E har bakat kardemummakaka i helgen, och det finns kvar att fika på även på måndagen. Med en kopp te till, så klart.


Murrig november gör det svårt att fotografera kvällsmat också. Men det här är i varje fall en underbart god svamprätt, med en kryddig sås till, inspirerad av Östasien. Serveras med ris, och gurka. Recept kommer.


Och så popcorn. För en gångs skull mikropopcorn. Icas variant med smörsmak.