lördag 12 november 2022

Sett på tv: Sense8, säsong 2

Spoilervarning när jag skriver om tv.

Synd som fasiken att Netflix ansåg att det blev för dyrt med "Sense8" och beslutade att lägga ner serien. Tur som attan att det avslutande avsnittet, som är 2½ tille långt, knöt ihop säcken så bra att jag är nöjd ändå. Men sanningen är att det var svårt att ta farväl av mina åtta nya kompisar, och deras familjer. Det här kan vara något av det bästa jag sett på tv på flera år. 

Bildkälla Rotten tomatoes

Det finns stunder det inte alltid är lätt att vara åtta olika personligheter, men samtidigt är de till stor hjälp för varandra. Deras olika liv vävs samman och deras innersta hemligheter kommer till ytan. Ibland dyker någon upp under oönskade omständigheter, ibland är deras närvaro en livsnödvändighet.
Organisationen är dem hack i häl, och det krävs många trick och knep att vilseleda dem så att hela klustret inte blir avslöjat.
Will och Riley gömmer sig för Whispers, samtidigt som de försöker ta reda på så mycket som möjligt om honom och organisationen. Capheus fortsätter köra sin matatu, men hans mod gör att han dras in i politiken. Lito har kommit ut, och ser nu sin karriär rasa. Sun är fotsatt fängslad, och broderns hot mot henne kvarstår. Nomi och Amainta gömmer sig för myndigheterna, och behöver snart få hjälp från Nomis hackerförflutna. Wolfgang dras in i Berlins maffiakrig, och upptäcker andra kluster av sensater som arbetar med organisationen snarare än mot den. Kala försöker balansera sitt äktenskap med Rajan mot sina känslor för Wolfgang. Hon upptäcker oroväckande saker i familjeföretaget hon arbetar för.

Det här är en sådan där serie som jag önskar att jag hade sett för länge sedan,och att jag nu tittade om på den. Faktiskt var jag redo att titta om på den direkt med älskade maken. Det är även en serie jag pratat högt med, gråtit till - både ledsna och lyckliga tårar, skrattat med i och engagerat mig i actionscenerna så jag nästan trillat av motionscykeln. För det är där jag tittat på "Sense8", när jag trampat motionscykel. Det har gått fort ibland, kan vi väl säga.
Jag försökte, inför det avslutande långa avsnittet, komma på om det var någon av karaktärerna jag kunde tänka mig att avvara, för jag trodde inte att alla skulle överleva. Svaret blev nej, jag tycker så mycket om dem allihop, att de känns lite som vänner. Och de är så fina med varandra - det gillar jag.
Det är några dagar sedan jag tittade klart på serien nu, men jag har inte slutat tänka på den för det. Undrar lite vad de här för sig, Will, Riley, Capheus, Lito, Sun, Nomi, Wolfgang och Kala. Hoppas de mår bra och är lyckliga.