tisdag 2 juli 2019

Junis bokhög

En del av mig är lite besviken över att jag bara läste fem böcker i juni, men när jag tittar på dem i hög så här så ser det bra mycket ut ändå. För det är inga tunna grejer jag har läst på sista tiden, minst läsbara sidor hade faktiskt "Bödlar" med sina 300 sidor, exkluderat register och källförteckningar. Så i runda slängar har jag läst 2500 sidor, och det är ju inte hackad lever direkt. Fördelade på dessa böcker.


"Children of blood and bone" av Tomi Adeyemi var inte riktigt vad jag hoppades på. Första delen i en planerad trilogi, men jag tror jag struntar i de andra delarna, trots cliffhangerslutet. Mitt betyg blev 2,5/5.

"Jane Eyre" av Charlotte Brontë är en av mina favoritböcker ever, och som sådan blev den månadens favoritbok och fick betyget 5/5, trots att det var tredje gången jag läste den. Nu i ny utgåva med supersnyggt omslag, dock.

"Harry Potter and the goblet of fire" av J.K Rowling är del fyra i serien, och nu börjar det bli mörkt på riktigt. Bäst hittills tyckte jag och gav den betyget 5/5 på grund av det.

"Dust" av Hugh Howey är den avslutande boken i Silo-trilogin. Jag gav den också betyget 4/5, ptecis som de andra böckerna, så betyget för hela trilogin blev såklart 4/5.

"Bödlar. Liv, död och skam i svenskt 1600-tal" av Annika Sandén var min månadsbok i juni. Bitvis lite spekulativ, men ändå väldigt intressant. Den fick betyget 3/5.