måndag 26 mars 2012

Dagens filmtips: The Lost Boys

Välkommen till hockeyfrillans storhetstid. Förutom vissa extremt fula frisyrer och en del tvivelaktigt mode så är det här en riktigt bra film, dessutom den enda med vampyrer i jag kommer tipsa om den här månaden (tror jag). 

Hur många gånger har jag sett den här filmen? Vet inte, en miljard kanske. Tillräckligt många för att jag ska kunna citera den när som helst, vilket jag gör. Enormt stort center i hjärnan för filmcitat - vissa skulle kanske kalla det slöseri med utrymme, inte jag.Bröderna Michael (Jason Patric) och Sam (Corey Haim) flyttar med sin mamma (Dianne Wiest) till den lilla kuststaden Santa Carla - murder capital of the world, eller som deras morfar säger: "If all the dead bodies was to stand up at once we would have one hell of a population problem".
På kvällarna ger sig bröderna ut på äventyr på den lokala piren. Där blir Sam vän med bröderna Frog (Corey Feldman & Jamison Newlander ) som är vampyrjägare. Michael blir blixtförälskad i den vackra Star (Jami Gertz) och blir vän med henne och hennes pojkvän David (Kiefer Sutherland). I deras gäng sover man hela dagen och partajar hela nätterna - precis som vampyrer.

"So Michael. Now you know what we are, and you also know what you are. You'll never grow old Michael, and you'll never die. But you must feed."

6 kommentarer:

 1. Hej! Skulle skrivit detta redan för länge sen, men har inte fått tummen ur. Tycker det är otroligt kul med dessa filmtips, har verkligen hittat tillbaka till några riktiga pärlor som jag sett för en massa år sedan...och sen glömt bort. Har många favoriter bland de du tipsat om!

  Ha en bra dag!

  Vänligen Minna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Då känner jag att jag har lyckats och inte BARA gjort de här tipsen för mig själv, även om jag har haft dem lite som en sorts självterapi. Alltid roligt om de kan glädja någon annan.

   Ha det gott! :)

   Radera
 2. "Death by stereo" En av filmerna som var orsaken till min stora Corey Feldmankärlek :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv var jag lite lätt betuttad i den andra Corey. :)

   Radera
  2. Jupp, så var det med de festa av mina vänner men jag har alltid gått lite mot strömmen :D

   Radera
  3. Mest betuttad var jag dock i Keifer. Trots hockeyfrillan. ;)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .