torsdag 22 mars 2012

Dagens filmtips: Strictly ballroom

Idag är ingen vanlig dag. Idag är det nämligen 13 år sedan jag och älskade maken förlovade oss. Alltså blir det romantisk komedi idag. Del ett av Baz Luhrmans Red Curtain Trilogi var "Strictly ballroom" (1992) en film om spirande förälskelse, att följa sina drömmar och förbjudna steg. Del två och tre av denna trilogi är "Romeo + Juliet" och "Moulin rouge" som fick en hel del mer uppmärksamhet än denna lilla pärla.


Tara Morice (Fran) och Paul Mercurio (Scott).

Scott är en etablerad ballroom-dansare som tröttnat på att alltid dansa andras steg. Han vill pröva egna steg och utveckla sitt dansande. Hans danspartner Liz blir förtvivlad och lämnar honom för en annan partner som dansar "som man ska" och Scott står utan lämplig partner inför den stora tävlingen Pan Pacific Championship. Den blyga Fran träder då fram och vill gärna dansa med honom om han bara kan lära henne, och sig själv, att följa passionen och hjärtats rytm i dansen.
A life lived in fear... is a life half lived.

Gillar man dans och romantiska komedier så kommer man gilla den här. Bara den avslutande paso doblen är värd tiden du spenderar i soffan, men innan den är det massor av andra fina danssteg och ett och annat ögonblick som kan etsa sig fast i hjärtat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .