torsdag 15 mars 2012

Dagens filmtips: Breakfast Club

Behöver jag säga så värst mycket om den här filmen? Den är en klassiker i sin genre och en av de bästa filmerna från 80-talet, om ni frågar mig. 
"Breakfast Club" kom 1985 och både skrevs och regisserades av John Hughes, mannen som även gett oss "Ensam hemma", "Ett päron till farsa" och "Kärleken checkar in" - bland annat.


Judd Nelson (Bender), Ally Sheedy (Allison), Anthony Michael Hall (Brian), Emilo Estevez (Andrew), Molly Ringwald (Claire).

Filmen handlar om fem ungdomar som går på samma high school. Av olika anledningar har de bestraffats med kvarsittning, en lördag i skolans bibliotek. När dagen börjar har de ingenting gemensamt men de lär känna varandra på ett sätt någon av dem aldrig trodde skulle vara möjligt.
För omvärlden är de värstingen, geniet, idrottskillen, rikemansflickan och knäppskallen, men för varandra kommer de alltid vara Breakfast Club.

2 kommentarer:

  1. En absolut favorit från den tiden, den och StElmos fire, också en otroligt bra film i samma kategori.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ärligt talat har jag aldrig sett St Elmos fire i ett svep, bara bitar här och där. Något jag måste ändra på typ jättesnart.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .