söndag 25 mars 2012

Dagens filmtips: Bound

Innan syskonen Wachowski blev väldigt berömda med "Matrix" gjorde de den här dramathrillern tillsammans, en ofta förbisedd liten filmpärla vid namn "Bound" (1996). Och visst ser man redan här att de är ena riktiga genier när det kommer till bildkompositioner, kameraåkningar, klippning och casting. Här slås det dock inte på de stora trummorna, utan det är ganska lågmält trots handlingen. Jag sitter och tänker att det kunde vara en pjäs, eftersom det utspelar sig i så få rum, och den känns också mycket intim - närgången. Jag slås också av det faktum att i de rätta händerna kan till och med grovt våld vara vackert - enbart på film såklart.


Corky (Gina Gershon) har nyligen blivit frigiven ur fängelset och blivit anställd att göra i ordning en lägenhet. I lägenheten bredvid bor den vackra Violet (Jennifer Tilly) med sin maffiapojkvän Ceasar (Joe Pantoliano). Corky och Violet inleder ett förhållande och tillsammans bestämmer de sig för att stjäla en ansenlig summa pengar från maffian, och komma undan med det genom att lägga skulden på Ceasar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .