lördag 17 mars 2012

Dagens filmtips: The Princess bride

Vi kör väl en film till från filmkysstemat, och då väljer jag den sagolika, underbara, fantastiska och roliga "The Princess bride". Fick den lustiga titeln "Bleka dödens minut" på svenska, men jag föredrar originaltiteln.En liten pojke är sjuk och hans farfar hälsar på. Med sig har han en bok som han vill läsa, en saga om fantastiska äventyr, en elak prins, fäktning, hämnd, tjuvar och äkta kärlek (kanske en och annan kyss också).

För regin står Rob Reiner, manuset skrevs av William Goldman och i rollerna ser vi bland annat Robin Wright, Cary Elwes, Mandy Patinkin, André the Giant, Peter Falk och Fred Savage.

2 kommentarer:

  1. Jag undrar hur de tänker, de där personerna som sätter svenska filmtitlar. Ibland tror jag att de bara har en burk med titlar som de drar lott ur utan att ha den minsta aning om vad filmerna de ska namnge handlar om :p

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis samma tanke har slagit mig. Antingen gör de så eller så spånar de fram något under en mycket blöt personalfest. ;)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .