lördag 24 mars 2012

Dagens filmtips: Matrix

Ännu en film som jag satt i biostolen och gapade av förtjusning åt. Den är banne mig i min lilla låda helt fantastisk! Snygg, smart, läskig, cool, och snygga slåss-scener. Allt jag gillar i en bra science fiction and then some. Jag talar så klart om "The Matrix" från 1999 med manus och regi av syskonen Wachowski (de var bröder förut, nu är de syskon).


Carrie-Anne Moss (Trinity), Keanu Reeves (Neo), Laurence Fishburne (Morpheus)

På dagarna är han dataprogrammeraren Thomas Anderson, på nätterna hackaren Neo. En kväll blir han kontaktad av Morpheus, en legendarisk hackare som fått terroriststämpel av polisen. Morpheus ger honom två val - om han tar det röda pillret får han veta sanningen om Matrix och den värld han lever i, tar han det blå pillret fortsätter livet som det varit.

6 kommentarer:

 1. Oj, de va länge sen man såg den filmen. Det är en film som borde komma igen som 3D film :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag blir åksjuk av 3D håller jag inte med. ;)

   Radera
 2. Ett viktigt tillägg är att man ska sluta där, alltså, när man sett ettan har man sett det man ska se. Ser man tvåan och trean förstör man allt som en gång var. För mig är det bara ettan som existerar, jag har helt försökt förtränga tvåan och trean.

  The matrix har varit MIN film på samma sätt som det 12 apornas planet har varit makens film sedan vi träffades :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett viktigt tillägg är att jag inte håller med dig. Jag har nämligen behållning av de andra Matrix-filmerna också. Dock vet jag att jag är ganska ensam om det så därför nämnde jag dem inte alls. Så jobbar jag. :)

   Radera
  2. Du är en förtappad själ

   Radera
  3. Alltså - det visste du. Och det var du som drog upp tvåan och trean... Jag nämnde dem inte som sagt, alltså ingick de inte i mitt filmtips, alltså har jag rätt och du fel. ;)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .