lördag 17 mars 2012

Nästa kvinna till rakning...

Vilken hatisk debatt det blivit om det här, om man ska raka sig under armarna eller inte. Om man är kvinna. Att ha hår lite varstans om man är karl är okej, men ve den kvinna som visar lite behåring. Då blir det ramaskrin, nätmobbning, hatgrupper på FB och allsköns smutkastningskampanjer både här och där. Varför är det just håret på kvinnokroppen som är "äckligt" och "onaturligt"? Om det inte vore naturligt, skulle det inte finnas där. Typ.

Jag blir så trött. Och ledsen. Har inte mänskligheten kommit längre än så här?

Vad spelar det för roll om man har en tofs med hår i armhålan, vare sig du är man eller kvinna? Gör det dig till en sämre människa? Gör det dig oattraktiv? Gör det dig till ett öppet mål för smutskastning och hot om våld/död/våldtäkt/utfrysning?

Nej.

Den sämre människan i det fallet är den som inte kan acceptera att alla inte är stöpta i samma mall, att människan har ett fritt val. Den sämre människan är den som spiller ut sitt hat över - en hårtuss.
Så onödigt. En sådan icke-fråga. Så dumt.

2 kommentarer:

 1. Jag undrar mest vad det är för små ynkliga människor som blir upprörda över en sån sak. Hur mycket självkänsla de kan ha om de känner ett så starkt behov av att trycka ner andra över en sån struntsak. Sorgligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo precis. Det är sorgligt att man tror sig vara stor genom förtryck. Avskyr verkligen det beteendet. Och så undrar man hur dåligt den människan egentligen mår, som tror att det är självkänsla att trycka ner någon. Det är ungefär motsatsen tror jag.

   Finns andra saker jag bryr mig om än huruvida man rakar armhålan eller inte. Som om du är snäll...

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .