måndag 5 mars 2012

Dagens filmtips: Galaxy quest

Dags att ta sig ut i rymden ett tag tycker jag. Här i form av en riktig skrattfest, "Galaxy quest" från 1999. Alla likheter med Star Trek är förmodligen helt avsiktliga.


Galaxy quest (1999)

Det här är en komedi om besättningen på NSEA Protector, som under fyra år begav sig ut på spännande och farliga äventyr ut i rymden - eller in i våra tv-apparater... Trots att serien är nerlagd sedan en massa år är skådespelarna fortfarande i ropet så fort det vankas ett sci fi-konvent, och det är på ett sådant den här historien tar sitt avstamp. Ett gäng utomjordingar har nämligen misstagit tv-utsändningarna för historiska dokument och behöver nu hjälp av Protectors besättning då de blivit anfallna av sina fiender. I tron att skådespelarna är riktiga hjältar, plockas de alltså upp i rymden på riktigt för att rädda universum. Utan vare sig manus eller regissör.


I rollerna ser vi bland andra Tim Allen, Alan Rickman, Justin Long, Missi Pyle och Sigourney Weaver (som jag kommer återkomma till senare den här månaden).

3 kommentarer:

 1. En klaaaaar favorit här hemma. Det är inte långt ifrån att man sitter och citerar den filmen på samma sätt som fröken Fleggman :D
  my character isn't important enough for a last name, because I'm gonna die five minutes in.
  Guy, you have a last name.
  DO I? DO I? For all you know, I'm "Crewman Number Six"! Mommy...Mommy
  Are we there yet?

  You know, with all that makeup and stuff, I actually thought you were SMART for a second.

  Lätt i topp:
  MINERS, not MINORS.
  You lost me

  Och slutligen den absoluta favoriten
  Did you guys ever WATCH the show?

  Är det det jag ska göra istället för att redigera Alvhilda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kort svar på lång kommentar: Nej. Redigera. ;)

   Radera
  2. Okej, för din skull då ;)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .