tisdag 17 juli 2018

Mid year book freak out

Förra året freakade jag ut över böcker i en mid year book freak out för första gången, och jag tyckte det var så pass skojigt att jag väljer att göra det igen. Alltså blickar tillbaka på de böcker jag har läst det första halvåret av 2018. I listform dessutom, och jag älskar att skriva listor så det är lite win win för mig det här.

Bästa bok hittills under 2018?
"Cloud Atlas" av David Mitchell. Ja, det är en omläsning, men jag älskar den alltså så pass mycket att den faktiskt är den ena av endast två böcker jag hittills gett högsta betyg till i år, och jag tycker att "Cloud Atlas" är bättre än "Love, Simon" så då får det bli så.

Bästa uppföljare hittills?
En och annan bokserie har jag redan hunnit med det här halvåret. "Hennes nya namn" av Elena Ferrante var bok två i Neapelkvartetten, och även den bok jag tyckte bäst om i serien.

Ny utgivning du inte hunnit läsa än, men som du verkligen vill läsa?
"The outsider" av Stephen King. Eller "Outsidern" som den heter på svenska, men jag läser helst King på engelska. Och jag behöver egentligen inte veta värst mycket mer än att Stephen King har skrivit en ny bok, för att jag ska vilja läsa den.

Ny utgivning du ser mest fram emot under andra halvan av 2018?
"The Lady's giude to petticoats and piracy" av Mackenzi Lee vekar som att den ska komma i oktober. Och med tanke på hur mycket jag älskade "The Gentleman's guide to vice and virtue" som den är en kompisbok till, så är min iver ganska stor.



Största besvikelsen?
Jag hade hoppats på något mer och bättre från "Begravd jätte" av Kazuo Ishiguro. Men nej - den är årets hittills sämsta bok.

Största överraskningen?
Jag har hittat kriminalromaner jag fullkomligt älskar! Talar så klart om Cormoran Strike-serien av Robert Galbraith. Har en som ligger och väntar i tbr-högen. Jag ska bara...

Ny favoritförfattare?
Med tanke på vem som döljer sig bakom pseudonymen Robert Galbraith, och hon inte direkt är en ny bekantskap för mig, så väljer jag en annan. Och jag gillade ju verkligen "Love, Simon" så pass mycket att jag lagt samma författares andra böcker på min never ending önskelista. Så Becky Albertalli.

Senaste litterära förälskelse?
Jo men, han den där Cormoran Strike verkar faktiskt lite småtjusig på något sätt...

Senaste favoritkaraktär?
Inte för att jag vill tjata, men Cormoran Strike.

En bok som fick dig att gråta?
"Cloud Atlas". Den här gången också. Flera gånger till och med.

En bok som gjorde dig glad?
Det var mycket känslor inblandade när jag läste "Love, Simon". Bland annat blev jag glad.

Vackraste bokomslaget hittills?
Jag valde med flit att skaffa "The Night Circus" av Erin Morgenstern med ett vackert omslag, och jag tycker fortfarande att det är den snyggaste bokpärmen som prytt mitt nattygsbord i år.



Vilka böcker behöver du läsa innan året är slut?
Egentligen bara de som väljs till bokcirkeln, men jag vill beta av en ansenlig del av min tbr-hög. Bland annat vill jag avsluta Shades of magic-serien av V.E. Schwab och kanske äntligen påbörja min planerade omläsning av Harry Potter.



Bildkälla Goodreads.