torsdag 12 juli 2018

Veckans vego: Grillad tandoorisallad

Grilla sallad? Nu har det väl ändå slagit slint totalt?
Men nej, jag menar såklart inte att man ska slänga en vanlig sallad på grillen, utan att man ska grilla grönsaker och sedan göra en sallad av det. Älskade maken och tyckte det var gott, men det kommer inte bli någon repris om barnen får välja. Ganska väntat resultat alltså.


Grillad tandoorisallad med halloumi

3 gula paprikaor
1 zucchini
1 knippe salladslök
1 förpackning halloumiost
1 dl tandooripasta
½ dl rapsolja
1 ask (250 g) körsbärstomater (eller 3-4 vanliga i bitar)
200 g blandade salladsblad

Dressing

1 dl olivolja
saften från 1 lime
1 msk hela kumminfrön
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Börja med att blanda alla ingredienser till dressingen.
Skär zucchini i skivor på längden, skär paprikan i långa bitar, skiva halloumin i centimetertjocka skivor. Blanda rapsolja med tandooripastan. Pensla tandoorioljan på salladslök, paprika, zucchini och halloumi. Grilla grönsaker och ost, grillpanna på spisen eller i ugnen funkar, men göttigast blir det så klart på grillen.
Skär de grillade grönsakerna i salladsvänliga bitar. Skär tomaterna i halvor. Blanda alla grönsaker med dressingen och toppa med den grillade tandoorihalloumin. Servera med ett gott bröd.