tisdag 8 oktober 2019

Säsongssammanfattning: The Umbrella Academy, säsong 1

Som alltid spoilervarning när jag skriver om tv.

"Umbrella academy" är en originalserie från Netflix och den baseras på grafiska romaner (eller serieromaner om du hellre vill) av Gerard Way och Gabriel Bá. Jag har inte läst de albumen, så jag kan inte jämföra, men jag har läst på internätet att tv-serien är ganska trogen sin förlaga.

Serien (i båda bemärkelserna) handlar om Sir Reginald Hargreeves sju adopterade barn. De är alla födda samma dag 1989, av mödrar som inte var gravida när dagen började. Och de har alla övernaturliga krafter. Eller, alla utom en.
När de var barn var de en del av en brottsbekämpande liga (alla utom nummer sju), men när de växte upp splittrades de, om de ens överlevde. Nu samlas de igen för att begrava sin adoptivfar, och berättelsen kan börja.

Bildkälla The Papercut
Favoritavsnitt: Alla. Möjligen att det första var lite långsamt, men sedan gick det undan minsann.

Favoritkaraktär: Som vanligt fastnar jag för de där lite skadeskjutna karaktärerna, så Klaus. Sedan är jag ju alltid lite förtjust i Ellen Page, så Vanya.

Favoritpar: Tyckte faktiskt på riktigt att det var lite gulligt med Hazel och Agnes.

Bäst i säsongen: Att allt inte serverades på ett silverfat, utan att vi fick vissa saker berättade för oss på ett sätt som fick i varje fall mig att brista ut i a-ha! mer än en gång.

Värst i säsongen: Hmmm. How about ingenting.

Övriga kommentarer: Det är klart att "Umbrella academy" får en andra säsong, men den lär vi få vänta på ett tag. Så jag gissar att jag kommer se om säsong ett närmare den nya säsongen, för - cliffhanger!