torsdag 3 oktober 2019

Böckerna jag läste ut i september

Jag var lite splittrad i min läsning i september. Därför hann jag bara med fem böcker. Å andra sidan var ett par av de där böckerna duktigt tjocka, så det blev ändå dryga 2300 sidor i september, och det är ju inte direkt lite kan jag tycka.
Sidorna fördelades så här, med läsordning i fallande ordning.


"Harry Potter and the deathly hallows" av J.K. Rowling. Avslutande delen om Harry Potter. Jag gillade inte allt lika mycket i den här boken, men den fick ändå såklart betyget 5/5. Precis som serien i sin helhet.

"The seven husbands of Evelyn Hugo" av Taylor Jenkins Reid var mitt val att läsas för bokcirkeln Plejaderna. Ett bra val, skulle det visa sig. Medelbetyget blev 3,9/5, mitt personliga betyg var 4/5.

"Blue lily, lily blue" av Maggie Stiefvater är bok tre i min omläsning av The Raven Cycle. Jag tyckte bättre om den den här gången och höjde betyget ett snäpp, till 4/5.

"Ayurveda för kropp och själ" av Peter Ljungsberg och Eva Sanner var den bok jag hade som månadsläsning i september, dessutom den enda jag läste på svenska. Hoppsan. En bra startbok för den som är nyfiken på ayurveda, jag gav den betyget 3/5.

"Lethal white" av Robert Galbraith. Lite lustigt att jag både började och avslutade månaden med J.K. Rowling, om än under olika namn. Hade längtat efter att läsa den här fjärde boken om Cormoran Strike och Robin Ellacott, och bestämde mig för att sluta vänta på en svensk översättning, som inte verkar vilja komma. (Det ska visst komma en femte bok också, men ingen vet när än.) Mitt betyg blev 4/5 och "Lethal white" blev även den bok jag valde som favorit för september. I hård konkurrens.