onsdag 23 oktober 2019

What I eat in a day #28 - När katten är borta...

Älskade maken har övergivit mig i några dagar för en konferens i huvudstaden. Med finmiddag och allt. Och hotellfrukost. Inte alls avundsjuk.... (jo, det är jag). Så jag passade på att äta lite gott jag med. Önskar bara att min aptit varit bättre, men jag har mått lite krassligt ett tag och aptiten har varit därefter. Fick i mig en del i varje fall.


Hoppade faktiskt över mitt citronvatten den här morgonen, för jag pallade inte med att pressa citron. Så slö kände jag mig alltså. Orkade däremot göra en smörgås med stekt ägg och avokado på rågbröd. Till det drack jag te och åt mina kosttillskott.


Lunchen var rester från middagen dagen innan. Lyllo mig var middagen dagen innan en jättegod gryta med linser och blomkål. Till detta ris och den andra halvan av frukostens avokado.


E frestade mig med salt- och vinägerchips när hon kom hem från skolan, så jag unnade mig en liten skål till eftermiddagsfikat. Balanserade upp det onyttiga i det med en clementin. Och så te så klart. Bananerna på bilden åts inte, men var gulliga ändå.


Dåligt ljus varning från och med nu. Det är inte alltid lätt under "den mörka årstiden". Middagen bestod i vart fall av kycklingburgare med pommes frites. Jag hade tomat, gurka och picklad rödlök på min och dippade frittarna i ketchup blandad med grovmalen svartpeppar. Och till det drack jag coca cola. För ibland kan även tisdagar behöva en extra guldkant.


Hade tänkt att äta mer frukt till mitt kvällste, men så föll blicken på godisskålen, så det blev lakrits istället. Passade bra till teet från Yogi tea, som innehåller bland annat fänkål, som ju har lite lakritstoner i sig.