måndag 28 oktober 2019

Tre tomma no. 95

Det närmar sig slutet på det här formatet av tomförpackningsinlägg. Tveksamt om det räcker året ut innan jag når 100 stycken. Vi får se hur det går. Nummer 95 ser ut såhär.


Urtekram. Bodylotion. No perfume.
Har den tredje flaskan av den här lotionen står i badrummet just nu, så en kan lugnt påstå att jag gillar den.
Plaståtervinning
Betyg 5/5

Nuud. The carefree deodorant.
Skaffade en liten provtub av denna deodorant för massor av tid sedan. Det påstås att den ska räcka ungefär 6 veckor, men jag hade min ungefär den dubbla tiden. Hyfsat dryg liten sak alltså. Det är alltså en deodorant i krämform, som håller svettdoft borta 2-7 dagar beroende på dina personliga förutsättningar och hur svettigt det har blivit. På mig funkar den i varje fall. Jag brukar behöva omapplicera ungefär varannan dag, ibland mer sällan. Känslan är lite som att smörja in idominsalva i armhålan, ungefär samma konsistens. Den sjunker dock in hyfsat fort och gör sedan sitt jobb, som är att jag inte luktar svett.
Nackdelen är priset, men då den visat sig vara drygare än vad jag trodde så har jag ändå köpt på mig en ny omgång.
Plaståtervinning.
Betyg 5/5

Ica. Ekologiskt certifierad dagkräm. Oparfymerad.
Det här med oprfymerat går som en röd tråd genom det här inlägget, märker jag. Så är jag förtjust i att bestämma själv om och när och hur jag doftar.
Eftersom det verkar som att Kicks tänker sluta med min favoritdagkräm, så är det den här jag har testat i stället, och eftersom jag har köpt en ny tub så gissar jag att det är den det kommer bli. Nackdelen är avsaknaden av spf, men det kan jag leva med (och applicera på annat vis).
Annars sjunker den in fint i huden, mjukgör och återfuktar lite lagom sådär, utan att kännas fet. En aning skum doft av svampskog, som dock försvinner fort.
Plaståtervinning
Betyg 4/5