Mozzarellaköttbullar
500 gram nötfärs
125 gram mozzarella
2 msk ströbröd
½ dl mjölk
½ tsk salt + svartpeppar
2 msk röd pesto
1 tsk kinesisk soja
Blanda ströbröd med salt, peppar och mjölk - låt blandningen svälla en stund. Blanda ner pesto, soja, köttfärs och mozzarellan skuren i bitar.
Rulla till köttbullar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Stek köttbullarna i ugnen på 200 graders ugnsvärme 15 minuter ungefär.
Servera med pasta och grönsaker.
*Måste tydligen kolla upp min status på reklamfritt.se för jag har liksom avtackat mig adresserad reklam och ändå kom det reklam adresserad till mig. Tycker jag inte om.
Men vad roligt! Jag åkte och hälsade på föräldrarna i lördags och gjorde mozzarellaköttbullar med tomatsås till dem, inspirerat av ditt första köttebulleinlägg! :D Alla tyckte det blev jättegott och mamma fick snudd på slita kastrullen ur händerna på pappa och min lillebror för att de inte skulle ta en tredje portion och äta upp alla köttbullar som hon tänkt ha som matlåda ^^ Så tack så mycket för tipset!
SvaraRaderaJag tog sånna där minimozzarella-bollar som jag delade på mitten och tryckte in i köttbullarna, gick väldigt smidigt.
Köttbullar med ost - kan kanske vara det bästa någonsin. :D
Raderagud så gott
SvaraRaderaJa herrejösses! Nästan så jag förlät det där reklambladet.
Radera