torsdag 22 juli 2021

"Boyfriend material" av Alexis Hall

 Behovet av feelgood är fortfarande stort, och eftersom "Boyfriend material" har legat i tbr-högen i flera månader vid det här laget, så valde jag den som min nästa bok. Och det var väl en himla tur.

Bildkälla Goodreads

Som son till ett par välkända rockstjärnor, har Luc alltid varit i rampljuset. Hans föräldrar separerade när han var liten, men nu vill pappan som en gång övergav honom, återuppta kontakten. 
Samtidigt har en mindre smickrande bild av Luc hamnat i taboidtidningarna och hans jobb har hamnat i farozonen. Han behöver genast bättra på sin image, och det självklara valet är så klart att skaffa en respektabel pojkvän. 
Oliver är det perfekta valet. En advokat som har ett välstädat hem, är en etisk vegetarian och ser bra ut. Problemet? Luc och Oliver har egentligen ingenting gemensamt - förutom att de båda behöver en date till ett viktigt tillfälle. De går med på att vara pojkvänner på låtsas.
Men fejkade förhållanden kan komma att plötsligt kännas som inte fejk alls. 

Det här var precis vad jag behövde. Lagom mycket angst, lagom mycket hjärtesorg, lagom mycket populärkulturella referenser, lagom mycket käbbel och nästan en överdos av gulligt. Jag kommer på mig själv med att bli märkligt investerad i svängarna i Lucs och Olivers förhållande, vad det nu än kan tänkas vara. De är bara så rara och gulliga tillsammans, men har alldeles för mycket emotionellt bagage för att se det.
Jag uppskattar att de inte är jätteunga, utan redan har levt lite liv och skaffat egna karriärer och vänner innan deras vägar korsas. Det gör att dt känns som att de har en chans, även när de krånglar till det i onödan.
Jag hade gärna sett mer av Lucs vänner, men då det här verkar vara den fösta boken av tre, så kommer jag säkert träffa mer i de kommande böckerna. Inte för att någon av dem har kommit ut än, men ändå. När de gör det kommer jag läsa dem. För det här gillade jag skarpt.

Mitt betyg på "Boyfriend material" blev 4,5/5.