måndag 19 juli 2021

Säsongssammanfattning: Loki, säsong 1

Alltid spoilervarning när jag skriver om tv.

Den senaste serien från Marvel, "Loki", bjöd på en liten överraskning. Den var nämligen inte alls en liten miniserie, utan stämplade ut med orden "Loki återvänder i säsong två" när jag satt och var superförvirrad under eftertexterna till vad jag trodde var det allra sista avsnittet. När serien återkommer vet jag däremot inte. Gissningsvis ska det klämmas in både andra serier och andra filmer däremellan. 

Bildkälla Filmtopp

Eftersom säsong 1 bara har 6 avsnitt väljer jag att skriva om säsongen i sin helhet, snarare än att dela upp den som jag brukar.
Serien tar sitt avstamp i att Loki lyckas lägga tassarna på tesseracten och teleporterar sig till Mongoliet. Väl där blir han dock snabbt infångad av TVA (Time Variance Authority), en organisation som stoppar brott mot den sanna tidslinjen. Som handläggare får han tidsagenten Mobius, som ber Loki om hjälp med att fånga in en synnerligen svårfångad tidsbrottsling - Loki själv.

Det är många tidslinjer och parallella universum i den här serien och det kan bitvis bli lite förvirrande att hänga med i alla svängar. Det stora sammanhanget får en dock bra grepp om, och även om jag kunde tycka att det var lite väl mycket snack och alldeles för lite action mellan varven, så var jag ändå road. 
Nu är det så att jag faktiskt är lite granna trött på i stort sett allt med Marvel. Det har liksom blivit lite väl mycket nu av serietidningshjältar och dito skurkar i varenda ruta oavsett storlek. Men Loki är ju trots allt rätt så charmig. Jag tyckte kanske inte att det var jättebra den här gången heller, men kommer såklart titta även på säsong två när den dyker upp. Det tar npg ett år eller så.