fredag 9 juli 2021

FredagsFilmen: If I stay

Filmer baserade på böcker är ju väldigt populärt. Särskilt om boken i fråga blivit en bästsäljare. Gayle Forman är författaren bakom boken "If I stay", som dagens film är baserad på. En Unga Vuxna-bok som blivit en film med romantiska förtecken, som utspelar sig mitt i en katastrof.

Bildkälla Amazon

Mia är en ung, lovande cellist. Efter en olycka hamnar hon på en plats där hon kan se tillbaka på det liv hon haft, med en kärleksfull familj och en underbar pojkvän, och även se livet hur det kan komma att te sig. Om hon stannar.



Den här filmen är inte det minsta lilla unik. Vi har sett det förut, med flicka som träffar pojke - och det visar sig vara STOR kärlek. Sättet det berättas på är lite annorlunda, då det inte sker linjärt utan i tillbakablickar från Mias sida, när hon befinner sig på sjukhus efter en allvarlig olycka.
Det är en tear jearker till film, och det är svårt att inte bli berörd. Sedan kanske det här inte var det bästa filmvalet för mig just nu, för jag satt och hulkgrät så snoret rann, och det vet jag inte om jag hade gjort om inte om hade varit.
Egentligen tycker jag kanske inte att filmen var jättebra, men den tog ändå, så att säga.