onsdag 3 november 2021

Säsongssammanfattning: What we do in the shadows, säsong 3

Som alltid är det spoilervarning när jag skriver om tv.

Det var ett kärt återseende att fara till Staten Island och hälsa på i vampyrhuset igen. Säsong två slutade i ett blodbad, då Guillermo tog i rejält för att skydda sin mästare Nandor. Som ett led i detta finns det nu inte så många vampyrer kvar, så det blir våra vampyrvänner som behöver fylla vampyrrådets platser. Och Colin Robinson försöker ta reda på mer om energivampyrer.

Bildkälla Rotten tomatoes


Favoritavsnitt: 3x01 "The prisoner" Efter massakern på vampyrrådet, hålls Guillermo fängslad av Nandor, Colin, Laszlo och Nadia så att de kan bestämma vad de sak göra med honom. När de får veta att de blivit utnämnda till det nya vampyrrådet bestämmer de sig för att göra honom till sin livvakt, men först hypnotisera honom så att han aldrig ska skada dem.
3x09 "A farewell" Nandor bestämmer sig för att ta en super slumber, en sorts dvala där vampyrer kan vila i hundratals år. Colin Robinson tror att Nandor gör så för att slippa delta i hans 100-årskalas. Samtidigt ska huset få besök av det högsta vampyrrådet. Vi tar farväl av en kär vän.

Favoritkaraktär: Gillar dem alla, men Guillermo och Colin Robinson blir bara bättre och bättre. 

Favoritpar: Finns inget annat än Laszlo och Nadia. Om vi inte ska räkna Nandors olika försök till romans, så klart.

Bäst i säsongen: Vänskapen som uppstår mellan Colin Robimson och Laszlo. De hinner med en hel del den bus här säsongen.

Värst i säsongen: Att en av dem dör. Eller? 

Övriga kommentarer: Det blev klart med en säsong fyra redan innan säsong tre hade haft premiär. Och med tanke på var den tredje säsongen slutade så är ju det himla bra.