måndag 29 november 2021

Novembers nagellack

Nagellacken i november är få. Endast fyra gånger har jag lackat på färgat lack. Dessutom är det väldigt få lack i otestade lådan just nu, och jag har ingenting jag väntar på att få in heller. Jag har nämligen lyckats hålla mig från att handla på Pahlish Black Friday i år, även om frestelsen var stor. Jag hoppas dock på att hitta lite a-England under granen, men dit är det ju ett litet tag till.

Till dess tittar vi väl på de där lacken jag verkligen lackade på - alla fyra.


OPI, Angels flight to starry nights
Ett sådant där lack jag kände att jag bara måste ha, ungefär ända tills det kom hem till mig. Det är ju fint som snus, med sin isigt ljusblå färg och sitt spridda holo, men... Det känns som att jag sett det förut. Det känns som att jag redan äger ett precis likadant, men jag orkar inte ta reda på vilket det är. 
Så, set är väldigt fint, men inte värst unikt i mina ögon. Svårt att få ner holot på bild också, men det finns där. I massor.



Essie, Star struck a chord
Inte alls vad jag trodde att det skulle vara. Jag gissade på ett vinrött lack med guldskimmer, men det är mer lila i verkligheten. Eller brunt. Brunlila. Låter ju sådär snyggt, men är finare än vad det låter som. Kanske lite mer åt kastanjhållet än det vinröda, men med en väldigt tydlig skiftning över i lila. 



Cadillacquer, In a heartbeat
Det sista av lacken jag fick i 50-årspresent av älskade maken. En hallonröd jelly med massor av flakies som både skiftar i färg och håller sig inom det rosaröda spektrat. Jag hade önskat att det var lite mörkare eller täckte lite bättre, så att det såg ut på nageln som det gör i flaskan, men jag är ganska nöjd så här också. Kanske inte riktigt så eldigt som jag hade hoppats, men väldigt fint ändå. Inte alls svårlackat trots alla flakies, men krävde lite armstyrka att ta bort sedan.



Essie, My happy bass
Sista lacket ut och det som just nu finns på naglarna, om än väldigt slitet och jag borde verkligen ta av det.
En väldigt mysko färg som ibland ser senapsgul ut, ibland ärtpurégrön och oftast något där emellan. Matchade min golden milk igår. Som sämst påmonner det om bebisbajs, som bäst är det en rolig gulgrön. Jag gillar det. Så klart. Jag brukar fastna för knasiga färger.