tisdag 10 januari 2023

Nagellack topp 20 2022

Nu har jag grunnat en dag eller två och känner att jag är redo att visa upp mina 20 favoriter av de lack jag bar förra året. Precis som förr så ska lacken ha varit nya för mig under 2022, oavsett när de egentligen släpptes på marknaden. Ingen av förra årets fina skittels alltså, eftersom de idel bestod av lack plockade ur samlingen, inga nyheter.
Ingen ordning annan är på ett ungefär i den ordning jag bar dem, så det är ingen topplista med rangordning. Bara de jag tyckte var finast förra året. Let's go!

 


Essie, Make no concessions
Jag bar många fina lack i januari, men det här var det jag valde som månadens favorit. Orange åt korallhållet, med guldskimmer. 


Essie, High voltage vinyl
Jag lovar att det här är mörkgrönt, även om det inte riktigt ser ut så på bilden. Dessutom med ett guldgrönt skimmer, lite åt antikguldhållet.


Depend O2, #5118 Lady of the Lake
Hade ju kunnat köpa den bara för namnet, så är jag som bekant (?) förtjust i Arthur-legenden också. Ett sjöskumsgrönt lack med ljuvligt skimmer. 


Masura, Navy blaser
Det var ju synd att jag skulle hitta det ryska märket Masura lagom till jag inte ville veta av ryska produkter. Särskilt som de två lack jag valde att prova från märket båda kvalat in på denna topplista. 
Varför det heter navy begriper jag inte. Med det namnet dras tankarna åt marinblått, men det här är svart. Crelly med massor av flakes som skiftade i alla regnbågens färger, samt en aning holoskimmer.


Masura, Infinity
Allra ljusaste isblå med ett ljust blått skimmer. Även det ett crelly, som min förkärlek till nästanvita lack så klart bultar lite extra för.


a England, Lord Leighton
Ett ljusare rött hololack som även innehåller lite guldskimmer. Blev februaris favorit, inte utan komkurrens.



a England, Lachrymae
Mörkt lila, en aning grått och även lite guld. Massor av holo. Så klart, det är ju från a England som nästan bara gör hololack.



Cirque colors, Neo
Önskar att jag hade fått finare bilder på det här lacket, men så går det när en glömmer bort sina plikter innan det har blivit slitet. Ett multikromt lack som tar sig från svart till rött och mellanlandar i flera andra färger på vägen dit, orange, brunt, lila, grönt. 


a England, Golden dome
Hyfsat unik färg för a England. Giftigt chartreusegrönt med ett gyllene stråk och massor av holo.


a England, Flaming June
Första gången a England bjussar på ett orange lack, och det var värt all väntan. Blev favoritlacket i mars och självklart bar jag det även i juni.



Depend 7day, #7254 Bordeaux glitz
Mörklila med små guldglitter, som på grund av basen ibland även skiftar i mörkrosa. Väldigt snyggt. Och jag har en tendens att dras till den här färgskalan med vinfärgade lack, så det var ju kul för mig att jag inte har något helt liknande sedan förr. 



a England, Peacock blue glaze
Utnämnd inte bara till aprils favoritlack, utan även hela 2022 års finaste. Blir sugen på en omlackning bara jag tittar på bilderna.
Är precis vad det heter - påfågelsblått. Massvis av holo. Så snyggt att jag baxnar.



a England, Hope
Ännu en fullträff från a England. Smaragdgrönt med något gyllene över sig. Holo, så klart. Favoriten i maj.



a England, Faith
Junis favoritlack blev mörkt turkosa hololacket Faith. Annars var det många repriser på naglarna i somras, och väldigt många skittels, snarare än nya lack.



H&M Beauty, Precious
Valt av E på hennes födelsedag, och augustis favorit. Guld som skiftar i rostorange, och ibland tittade något grönt fram också.


H&M Beauty, Candyfloss
Ett lack som absolut inte döljer några skavanker på naglarna, och sådana har jag tyvärr gott om. Dock så väldigt snyggt att jag inte bryr mig om att naglarna ser ut som att jag försökt gräva mig en tunnel under Hallandsåsen. 
Väldigt skirt och eteriskt, med en ljust rosa bas och skimmer i guld och en aning grönt.



H&M Beauty, Ice cold milk
På tal om skira och eteriska lack... Jag hade varit sugen på Ice cold milk länge innan jag slog till, flera år faktiskt. Ser ut som mjölk på riktigt. Vit jelly med en aning skimmer som gav en lätt pärlemoeffekt. Favoriten i september.



London Grace, Valentine
London Grace är ett nytt märke för mig från förra året. Och med tanke på att jag gillar rött, så är det kanske inte jättekonstigt att jag gillar just de röda lacken. Valentine är ett ljusare rött krämlack, som drar lite åt tomathållet.


London Grace, Holly
Holly var jullacket 2022, och också decembers favorit. Inte vinrött, utan mörkrött. Väldigt snyggt, och känns lite vintage i färgen.


Depend, #5145, Black obsidian
Svart med ett kopparguldigt skimmer som var rätt så diskret. Ett perfekt decemberlack.

1, 2, 3, 4, .... 20! Det var allt för den här gången. Hoppas på massor av fina lack i år också, och en ny svår topplista att klura på till nästa år.