fredag 29 september 2023

Septembers nagellack

Tänka sig att den snart är slut, denna nästan sommarvarma september. Eller nästan och nästan, vissa dagar har varit varmare än vad som någonsin hände i juli. Men nu börjar det kännas att hösten är på väg på riktigt. Löven börjar ändra färg och falla till marken, luften blir klarare, solen går upp allt senare och ner tidigare. Skiftet till min favoritårstid är här.
Det blev inte av med många omlackningar av naglar i september heller. Fem stycken lack har jag att visa upp idag.


H&M Beauty, Governess
Till en början var jag lite sur på mig själv för att jag köpt ännu ett vinrött krämlack, men på nageln upplevde jag det annorlunda än vad jag först såg i flaskan. Mer kastanjebrunt, men med en tydlig lila skiftning, så pass så att det ibland såg mer lila ut än något annat. 



H&M Vegan & Natural, Piece of cloud
Också det här lacket drar åt det lila hållet, men mer ljust lavendellila, inte alls så blått som det ser ut här. Det här trivdes jag bra i, men årstidsmässigt känns det mer som vår.



Atelier Rouge, Antibes
När penseln på i lacket ser ut som den fastnat under en gräsklippare. Dåligt i kombination med ett lack som var tjockt i formulan, men ändå täckte dåligt. Det är fint, med sitt guldiga skimmer i en sjöskumsturkous bas, men det uppvägdes inte av hur tjockt och bökigt det var att måla med. Gissar att jag har andra liknande och mycket bättre i mitt arkiv.



London Grace, Fynn
Inte helt lätt att fota ljusgrått en mulen dag, men det är som det är. Liksom lacket ovan lite bökigt att måla med, och det flöt ut lite väl mycket på en eller annan nagel. Men grått är ändå så pass snyggt att det uppväger mycket i just det här fallet. 



H&M Beauty, Lucky charm
Värst vad suddigt det blev här då... Nåväl. Lucky charm är en härligt knallig grön crelly. Mina tankar dras till Irland, inte för att jag någonsin varit där,men det är något med namnet i kombination med den gröna nyansen som drar tanken ditåt. Har säkert med St Patricks day att göra.