torsdag 28 september 2023

"Verity" av Colleen Hoover

Min första bekantskap med Colleen Hoover, som tydligen älskas av Book Tok. Jag blev så klart nyfiken, och när jag fick nys om att "Verity" var lite annorlunda mot hennes övriga böcker, mer spänning än vad hon tydligen oftast skriver om, så var det just den boken som blev den jag valde som prova på-bok.

Bildkälla The StoryGraph

Lowen Ashleigh är en författare som är på ruinens brant när hon får ett jobberbjudande hon inte kan tacka nej till. Jeremy Crawford, make till den hyllade författaren Verity Crawford, anlitar Lowen för att skriva klart den bokserie Verity skriver, men som hon nu är alltför skadad för att kunna slutföra.
Lowen anländer till Crawfords hem för att rensa igenom Veritys anteckningar i förhoppningen att hitta ledtrådar till hur bokserien var tänkt att fortsätta. Vad hon inte förväntar sig att hitta är ett nytt manuskript, Veritys memoarer där hon bekänner den ena ogärningen efter den andra.
Lowen bestämmer sig för att dölja manuskriptet för Jeremy,men när hon finner sig falla för honom börjar hon vackla i sitt beslut. Om han fick veta hurdan Verity verkligen är, skulle han väl ändå inte kunna fortsätta älska henne.

Varning för chockbörjan. Också varning för en herrejössesmassa twister hit och dit, och planterade ledtrådar och red herrings. Ju längre jag läste i den här boken desto mindre tyckte jag om den. Karaktärerna var inte älskvärda, inte någon av dem. Det är ett jädra tjat om sex med Jeremy genom hela boken, så där så att det blev tjatigt snarare än sexigt. Det är en sådan där bok som försöker luras, men jag tycker inte riktigt att den lyckas med det. Det var mer förutsebart,och jag hade sett framför mig ett helt annat slut, som i mina ögon hade varit mycket intressantare.
Kommer jag läsa någon annan Colleen Hoover? Om det här är en bra representation av hennes författarskap, troligen inte. 

Mitt betyg på "Verity" blev 2/5. Jag förstår inte hypen, nu igen.