måndag 30 oktober 2023

Oktobers nagellack

Den senaste tiden har jag försökt måla naglarna en gång i veckan. Och eftersom oktober hade fyra hela veckor i år, så är det fyra olika nagellack jag har burit. Nämligen de här.


Essie, Ballet slippers
En riktig klassiker bland nagellack, som finns i mångas "nagellacksgarderob". Numera även i min. En väldigt fin, mycket ljust rosa nyans. Eftersom det är skirt som attan (crelly, i mina ögon) så kräver det sina lager för att få det någorlunda opakt. Det är fint med bara ett lager också, då det blir lite av en diskret färgton och inte så mycket mer. Jag tycker ändå det var mödan värt att bygga upp det, även om det tog fyra lager att få mig nöjd.



H&M Vegan & Natural, Piece of air
Jag fortsatte på pastelltåget med ett krämlack i ljusaste blå. Jag blev inte jättebra kompis med det här lacket. Dels tyckte jag färgen var lite tråkig, ärligt talat, men det var också lite besvärligt att måla med. Lite för tjockt för ett lack som behövde mer än två lager för att jämna ut sig.



Depend O2, Fire in the sky #5166
Jag har skaffat hela Depends höstkollektion Autumn sky, och började med det jag tyckte var minst fint. Mina bilder gör det lite eldigare orange än vad jag upplevde det, mer åt tegelhållet. Massor med guldflakies, och inte helt lätt att ta bort på grund av dem. Fint, men inte finast.



H&M Vegan & Natural, Piece of night
Ett av de första lacken från den här märkeskategorin som jag köpte, men det sista av dem som jag verkligen använde.
Helt enkelt ett svart lack, i något av en vältäckande crellyformula. Kan klara sig med ett lager (men jag använde två) så täcker som en kräm, men blir härligt glossigt blank, så drar tankarna till jelly där. En väldigt bra svart, för den som letar efter det.