fredag 27 oktober 2023

FredagsFilmen revisited: Renfield

Det var i februari i år jag skrev om att jag skulle få ge mig till tåls till april innan jag kunde gå på bio för att se "Renfield". Men eftersom jag tydligen inte går på bio numera, skulle det visa sig att jag fick vänta till oktober, och istället streama den på SF Anytime. Funkade bra det med.

Bildkälla ebay

Renfield lyder sin herres minsta vink. Det är inte alltid det känns bra, och nu börjar Renfield tvivla på sin herres metoder, särskilt när han ber om oskyldiga offer - som nunnor, eller en busslast hejaklacksledare. När Renfield möter polisen Rebecca bestämmer han sig för att försöka slå sig fri, men Dracula är inte redo att släppa ifrån sig sin slav.
Rebecca kämpar mot en korrumperad poliskår, och den mäktiga gangsterfamiljen Lobo, för att sätta dit den som dödade hennes pappa.


Det här var precis vad jag hoppades på. Massor av humor, massor av övervåld och låtsasblod som skvätter. Nicolas Cage som Dracula är ett genidrag, och jag tycker lite extra om att han baserats på Bela Lugosis tolkning av karaktären. Jag finner att jag känner sympati för Renfield, och hejar på honom i hans strävan att skapa sig ett nytt liv. 
En extra humoristisk splatterfilm. Lite lagom mysryslig sådär.