torsdag 26 oktober 2023

Säsongssammanfattning: Miracle Workers: End Times, säsong 4

Spoilervarning vid TV-inlägg.

"Miracle workers" är en antologiserie, alltså ny handling varje säsong med en återkommande skådespelarensamble. I det här fallet Daniel Radcliffe, Jon Bass, Geraldine Viswanathan, Karan Soni och Steve Buschemi. I den fjärde säsongen beger vi oss långt (?) in i framtiden.

Bildkälla TBS

Den ensamme vandraren Sid träffar den fruktade krigsherren Freya och hennes krigshundar, och kärlek uppstår. De flyttar till förorten Boomtown med sin trogna hund Scraps, men det är inte helt lätt att anpassa sig till förortslivet efter att härjat i vildmarken så länge.
Sid tar jobb på skrotupplaget som drivs av herr Rubinstein, där han snabbt vinner chefens gunst. Freya och Scraps jobbar vidare med Freyas härjningståg, ibland tillsammans med Fryas bästis, roboten TI-90. 

Den här serien är så rolig! Jag skrattade högt massor av gånger åt alla upptåg och äventyr Sid och Freya var med om. Allt från att sätta upp en pjäs av mästaren Jim Carrey, till att rädda Boomtown från mördarrobotar. Scraps är kanske roligast av de alla. Inte en vanlig hund, utan en av Freyas motståndare som har hjärntvättats till att tro att han är en hund.
Miljöerna påminner om Mad Max, men känns också väldigt typisk sitcom. Mycket att skratta åt, alltså.
Alla fyra säsongerna av "Miracle Workers" finns på HBOMax.